Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Calatoreste in Iadul pe Pamant

Ghidurile turistice isi atrag uneori calatorii oferind „scene explozive”. Insa un grup de turisti a trait la inaltimea asteptarilor, el fiind martorul unei eruptii vulcanice.
pub Ai planuri pentru viitorul copilului tau? Incheie un plan financiar pentru el. Detalii aici
Grupul a fost ghidat de catre cei de la Parcul National Virunga pe un traseu foarte aproape de eruptia vulcanului Nyamulagira, aflat in Republica Democrata Congo. Turistii si-au amplasat corturile foarte aproape de vulcan pentru a admira peisajul „fierbinte”.

Eruptia vulcanica, care poate dura zile, sau chiar luni de zile, nu a dat semne ca s-ar opri, iar administratorii parcului vor continua sa duca turistii acolo pana cand vulcanul se va stinge. O eruptie similara, in 1989, a durat 9 luni, scrie Daily Mail.

Unul din traseisti, Tedesco, a spus ca „Aceasta este cu siguranta una din cele mai spectaculoase eruptii ale vulcanului Byamulagira pe care le-a vazut vreodata. Eruptiile de lava de 200-300 de m, proximitatea zonei de campare si incredibilul spectacol oferit de lava au facut ca totul sa fie mai mult decat special”.

Parcul National Virunga, cu ajutorul Uniunii Europene, a depus un efort major de a relansa turismul din Congo in ultimii doi ani. Accesul la eruptiile vulcanice nu a fost niciodata oferit turistilor, insa acum acest lucru este posibil datorita colaborarii bune cu expertii stiintifici de la Observatorul Vulcanologic din Goma.

Preluare dupa http://www.9am.ro

Lasati un raspuns