Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Hramul parohiilor ortodoxe române din Copenhaga si Aalborg, Danemarca

Duminică, 20 noiembrie 2011, când este sărbătorit în Biserica Ortodoxă Sfântul Cuvios Grigorie Decapolitul, Preasfintitul Episcop Macarie al Europei de Nord a săvârsit Sfânta Liturghie, cu prilejul hramului, în parohia ortodoxă română din Copenhaga, Danemarca, transmite Romanian Global News citand Episcopia Europei de Nord.
Luni, 21 noiembrie 2011, de praznicul Intrării în Biserică a Maicii Domnului,  Preasfintitul Episcop Macarie al Europei de Nord va săvârsi Sfânta Liturghie în nordul Danemarcei, în parohia ortodoxă română din orasul Aalborg, care îsi va sărbători hramul.
Preoţii şi credinciosii acestor comunităti euharistice, reuniţi în jurul arhiereului, vor avea bucuria de a participa la programele pastorale si catehetice, încununate de Taina Sfintei Liturghii, ca semn al comuniunii lucrătoare. Cu acest prilej Preasfintitul Episcop Macarie va avea o întâlnire si cu tinerii Centrului de Tineret Sfântul Voievod Stefan cel Mare pentru a stabili programul si locul adunării generale a tinerilor ortodocsi români din Episcopiei Ortodoxă Română a Europei de Nord, care se va organiza anul viitor în Danemarca.

Lasati un raspuns