Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

“Fiecare familie creştină trebuie să aibă trei copii: unul pentru mama, unul pentru tata şi unul pentru ţară şi biserică”

• Poruncă dumnezeiască ignorată: “Creşteţi şi vă înmulţiţi”

Mitropolitul ortodox al Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, IPS Andrei Andreicuţ, a declarat recent, la o întâlnire cu dascălii din judeţul Bistriţa-Năsăud, că este îngrijorat de scăderea populaţiei României şi a natalităţii, fenomen constatat în urma recensământului populaţiei şi locuinţelor.

Înalta faţă bisericească a precizat că familiile creştine ar trebui încurajate să aibă fiecare câte trei copii.
“Ne doare că naţiunea noastră slăbeşte, să nu zic că se prăbuşeşte natalitatea. Mulţi tineri pleacă, două-trei milioane de români sunt în străinătate şi nu se duc de voioşi, ci se duc din cauze obiective, că n-au ce lucra în ţară. Întrebarea pe care ne-o punem este: oare vor mai reveni?” s-a întrebat mitropolitul, citat de Hotnews.ro.
IPS Andrei Andreicut a precizat apoi că, în toată Europa, familiile creştine au copii puţini. Creşterea numărului acestora ar trebui să devină un deziderat de urmărit şi încurajat de către Biserica Ortodoxă Română şi de către cadrele didactice.
“Cred că ar trebui să devină un laitmotiv, un deziderat de urmărit şi sper că eu, dumneavoastră, dascălii, şi noi, preoţii, într-un oarecare procent l-am putea avea: ca orice familie creştină să aibă trei copii – unul pentru tata, unul pentru mama şi unul pentru ţară şi biserică. Pentru că altfel vom constata peste zece ani, la celălalt recensământ, că iar ne-am împuţinat cu două milioane”, a concluzionat Înalt Preasfinţia Sa.

• “Dumnezeu poate face mâncare pentru un număr triplu de români”

Purtătorul de cuvânt al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureşului şi Sătmarului, părintele Cristian Ştefan, spune că este vorba şi de respectarea unei porunci dumnezeieşti: “Creşteţi şi vă înmulţiţi”, care este relativ ignorată în ultima perioadă. În opinia sa, numărul de trei copii nici nu este prea mare, dacă ne raportăm la istoria neamului. Nici situaţia materială precară a multor familii nu ar trebui să fie un impediment în creşterea numărului de copii. “Exemplele trecutului ne demonstrează că nu este imposibil. În istorie au fost vremuri mult mai grele, dar erau copii mai mulţi. Aşa am dăinuit, mai ales aici, în Transilvania. Exista o credinţă în Dumnezeu mult mai puternică decât astăzi. Dumnezeu poate face mâncare pentru un număr triplu de români, de el depinde dacă avem un an agricol bun sau nu”, spune preotul.

• Semnal de alarmă

Cristian Ştefan consideră că trebuia tras un semnal de alarmă cu privire la scăderea sporului demografic al României. Plecările tinerilor din ţară au contribuit din plin la starea actuală. Astfel, într-o parohie ortodoxă română din Torino, în primele şapte luni ale anului 2005, erau de zece ori mai multe botezuri decât la parohia preotului Cristian Ştefan. Aşa că preotul crede că este necesar ca familiile să aibă trei copii: doi care să compenseze trecerea în nefiinţă a părinţilor şi unul care să contribuie la creşterea populaţiei României.

Preluare dupa http://www.glasul.ro

Lasati un raspuns