Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Astrologia Mahabote si personalitatea secreta a zodiilor Myanmar

Latura antica a astrologiei calugarilor budisti din Birmania (Myanmar) este cunoscuta sub denumirea de Mahabote.

Inteleptii calugari budisti din Birmania (Myanmar) au creat un sistem astrologic printr-o intelegere patrunzatoare a lumii cosmice imbinata cu observarea cerului si a regatului animalelor.
Astrologia Mahabote este o cheie importanta pentru a deschide poarta universului cunoasterii ezoterice.

Astrologia Mahabote din Birmania (Myanmar) se bazeaza in principal pe numarul opt. Energia numarului opt echilibreaza cosmosul si rezoneaza pe frecventa Divinului. Se spune despre numarul opt ca reflecta armonia in energii.

Elementele esentiale de “opt” in astrologia Mahabote din Birmania (Myanmar) sunt:

• cele opt energii planetare

• cele opt zile ale saptamanii (ziua de miercuri este impartita in doua zile)

• cele opt directii cardinale

• cele opt semne zodiacale simbolizate prin animale

In mod corespunzator, gasim cifra opt in toate simbolurile traditionale puternice din Birmania (Myanmar) si regiunile invecinate. Cel mai notabil simbol este floarea sacra de lotus cu opt petale pe care oamenii o contempleaza.

Impreuna cu energia cifrei opt, sistemul astrologic antic Mahabote este bazat pe sapte planete, plus Rahu. Rahu este punctul de intersectie dintre Pamant, Soare si Luna in timpul eclipselor. Astfel, exista opt entitati planetare ce ne marcheaza vietile.

Mahabote este bazat si pe cele opt zile ale saptamanii. Calugarii din Birmania (Myanmar) au impartit ziua de miercuri in doua zile. Miercuri dimineata (de la 12:01 AM pana la 12:00 PM) si miercuri dupa-amiaza (de la 12:01 PM la 12:00 AM).

Un alt aspect al astrologiei Mahabote include directiile cardinale. Si aici putem intalni mistica putere a numarului opt, deoarece sunt opt directii cardinale, fiecare vibrand o energie aparte.

Cele opt animale din astrologia Mahabote – Zodiacul din Birmania (Myanmar)

Pentru a determina semnul tau zodiacal din astrologia Mahabote tot ce trebuie sa stii este ziua in care te-ai nascut. Daca nu stii exact, o poti calcula aici.

Garuda (pasare mitica)

Zi a saptamanii: Duminica

Planeta guvernatoare: Soarele

Directie cardinala: Nord – Est

Personalitate: Esti o persoana buna si generoasa. Ai face orice pentru o persoana ce necesita ajutor si din aceasta cauza unii oameni au impresia ca empatizezi prea mult. Iti plac provocarile si devii cu atat mai motivata, cu cat obstacolele vietii sunt mai greu de trecut, pentru ca nu iti place sa dezamagesti. Fire plina de energie, ii inspiri pe cei din jur.

Tigrul

Zi a saptamanii: Luni

Planeta guvernatoare: Luna

Directie cardinala: Est

Personalitate: Esti o persoana inteligenta si intuitiva, foarte atenta la detalii. De asemenea, esti puternica si rabdatoare, dar numai pana la un anumit punct. Nu iti place ca oamenii sa profite de tine si de aceea nu iti pierzi timpul cu cine nu merita. Iti asumi responsabilitatea pentru propriile actiuni si respecti adevarul. Cu siguranta veti reusi in viata.

Leul

Zi a saptamanii: Marti

Planeta guvernatoare: Marte

Directie cardinala: Sud – Est

Personalitate: Esti un conducator innascut, o fire rebela, dar si o persoana nobila. In fata celorlalti te prezinti cu demnitate si onoare. Estimezi totul corect, iei usor deciziile bune si nu faci niciodata compromisuri. Ai o vointa de fier si vei accepta intotdeauna orice provocare iti iese in cale, mai ales daca trebuie sa sustii oameni mai necajiti decat tine.

Elefantul (cu colti de fildes)

Zi a saptamanii: Miercuri dimineata

Planeta guvernatoare: Mercur

Directie cardinala: Sud

Personalitate: Esti o fire imprevizibila si plina de entuziasm. Iti place aventura si de multe ori intri in situatii complicate. Esti o persoana spontana si oamenii din jur te apreciaza pentru daruirea de care dai dovada. De asemenea, esti independenta si vrei sa iti controlezi singura destinul.

Elefantul (fara colti)

Zi a saptamanii: Miercuri dupa-amiaza

Planeta guvernatoare: Rahu

Directie cardinala: Nord – Vest

Personalitate: Ai o personalitate contradictorie si de aceea oamenilor le vine greu sa te “citeasca”. Nu iti place sa se amestece nimeni in viata ta personala pentru ca te descurci singura. Ai parte de succes si poti indeplini orice iti doresti in viata pe propriile forte. Totusi, nu iti asumi niciodata riscuri.

Sobolanul

Zi a saptamanii: Joi

Planeta guvernatoare: Jupiter

Directie cardinala: Vest

Personalitate: Nu numai ca esti agera la minte, dar si foarte inteligenta. Gasesti resurse oriunde in jurul tau pentru a le transforma in oportunitati. Desi de multe ori esti o fire introvertita si tacuta, explodezi si esti de neoprit cand vine vorba de a obtine ceea ce iti doresti cu adevarat. Esti concentrata si ambitioasa. Vei iesi cu capul sus din orice situatie.

Porcul de Guinea

Zi a saptamanii: Vineri

Planeta guvernatoare: Venus

Directie cardinala: Nord

Personalitate: Esti o fire artistica si creativa cu numeroase idei fabuloase. Chiar daca ai imaginatia bogata, iti este destul de greu sa pui in aplicare ceea ce gandesti, probabil fiindca te apuci si faci mai multe lucruri deodata. Eziti sa faci un singur lucru deoarece te plictisesti foarte repede. Fiind sensibila si buna, esti o prietena de nadejde.

Dragonul

Zi a saptamanii: Sambata

Planeta guvernatoare: Saturn

Directie cardinala: Sud – Vest

Personalitate: Esti o persoana filosofica si întelegi lucrurile in profunzimea lor. Persoanele doresc sa fie mereu in compania ta deoarece ai simtul umorului si le inspiri usor incredere. Preferi sa iti rezolvi singura problemele deoarece esti de parere ca fiecare isi croieste singur destinul. Nu iti place sa depinzi de cei din jur.

Preluare dupa http://www.garbo.ro

Lasati un raspuns