Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Nou lăcaş de cult la Parohia „Sfântul Sava de la Buzău” din Perugia-Italia şi manifestări cu această ocazie

Parohia „Sfântul Sava de la Buzău” Perugia-Italia are de acum propriul lăcaş de închinare, deoarece a primit o biserică care este destinată în mod exclusiv săvârşirii sfintelor slujbe pentru comunitatea ortodoxă românească din Perugia se arata intr-un comunicat de presa preluat de Romanian Global News.

Duminică 27 noiembrie a avut loc inaugurarea oficială a bisericii prin slujirea Dumnezeieştii Liturghii de către Preasfinţitul Părinte Episcop Siluan, al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei. Parohia Perugia a luat fiinţă acum doi ani şi jumătate cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Siluan, având ca vrednic păstor pe PC Pr Protopop Misionar Ionuț Radu. În acest răstimp s-a slujit într-o biserică catolică printr-un contract de închiriere. Începând cu 12 iunie 2011 s-a primit o biserică foarte frumoasă a Sfântului Mucenic Florentie, prin contract de comodat, pentru o perioadă de opt ani, în uz exclusiv pentru comunitatea ortodoxă română din Perugia. Biserica este impresionantă prin istorie şi dimensiuni (40 m lungime). Este vorba de biserica unei foste mănăstiri care a început la anul 700, biserica actuală fiind construită la anul 1300. Biserica de la Perugia este importantă şi pentru că are hramul şi totodată adăposteşte moaştele Sfântului Florentie, un sfânt mucenic de la anul 250 care, împreună cu alţi patru sfinți mucenici, se află în altarul bisericii. De asemenea, timp de câteva secole, Sfântul Florentie a fost patronul oraşului Perugia.
Luni 28 noiembrie 2011 la Centrul Ecumenic San Martino, de la ora 18.00 va avea loc Conferinţa: Studio e approfondimenti sulle tradizioni natalizie romene (Studiu şi aprofundarea tradiţiilor de Crăciun româneşti) Colindele în Romania (cercetare etnomuzicologică în Delta Dunării şi în jud. Cluj- Hasdate) Vorbitori: Giancarlo Palombini & Georgeta Stoica, Università degli Studi di Perugia, Dipartimento Uomo & Territorio, Sezione Antropologica
Colindele în spiritualitatea românească – Vorbitor: Pr. Protosinghel Hrisostom Rădăşanu, Consilier pentru învăţământ al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.
O corespondenta de la Pr. Ioan Lupasteanu – Coordonator Sector (Coordinatore di Settore)

Lasati un raspuns