Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Gusta de tradiţie în vechiul Istanbul

În timpul unei săptămâni de acţiune-ambalate în Istanbul, atracţiile turistice şi senzaţiile oferite în acest oraş plin de viaţă, istoric
Un manager înţelept restaurant o dată mi-a spus Turcia se bucură de ceea ce locuitorii numesc “o vară postumă”. Mid-drum pana in octombrie, o raceala scurtă şi de multe ori fixaţi foarte umed coboară înainte de a se resetează termostat şi turci bucura de un alt val de căldură de toamnă târzie înainte de iarna rece victoria finală.
Din păcate, acest înţelept a intrat în viaţa mea prea târziu pentru mine de a împacheta un brolly pentru recenta mea săptămâni de-a lungul excursie la Istanbul . Picură umed, soţul meu şi am auzit povestea pe noapte de prima noastră în oraş, împreună cu cei doi doar alte persoane care ar aventurat la restaurant Asitane acea noapte furtunoasă.
“Am avut 21 de cupluri de a anula”, a explicat managerul de restaurant autentic otoman. Totuşi, o placă de abur de miel fructe amplasat într-un pepene sculptat-out (un fel de mâncare, primul servit de către sultanul Suleiman pentru a sărbători circumcizia fiilor săi “, în noiembrie 1539, se pare), a făcut ceva să se usuce pentru spiritele noastre umezit.
De mii de ani, împăraţi, sultani şi milioanele de cetăţeni loiali s-au bucurat foarte de construcţii Locul de amplasare Riverside Bosfor din Istanbul, care este cel mai bun, atunci când afară la soare şi apă twinkles cu optimism.
Deşi aceasta nu mai poate fi sediul unei mare continent-spanning imperiului – ca Constantinopol (acum Istambul) a fost în perioada romană şi, ulterior, otomane, din 1453 pînă în 1923 – încă fredonează cu energie optimiste de pe ambele ţărmuri sale europene şi asiatice.
În conformitate cu vecinii săi din Asia, din Istanbul de 12 milioane de locuitori, până la trei milioane în anii 1970, se bucură de un boom economic.
Din păcate pentru turiştii care doresc să se îmbrâncească din moschei şi palate multe, acest lucru poate însemna haos. Cea mai rapidă modalitate pentru vizitatori de a arde prin banii lor sunt într-un taxi, ca sistem de transport inadecvate oraşului înseamnă drumurile sunt în blocaj cele mai multe ori.
Dacă sunteţi în Istanbul pentru un tur whistlestop, este mai uşor, probabil, să rămână bang în centrul, în termen de tramvai-de echitatie distanţă de districtele istorice (Sultanahmet), precum şi baruri şi magazine moderne (Beyoglu).
Pentru cei care au nevoie de un tratament, anul trecut Pera Palace Hotel a deschis usile sale, după o restaurare de doi ani. 1892 la un hotel celebru, care a furnizat iniţial oprire ultima destinaţie pentru călătorii care sosesc pe Orient Express, este un tribut adus incursiunile oraşului prima în viaţă occidental la modă.

Lasati un raspuns