Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Aniversarea Eparhiei Ortodoxe Române a Vadului, Feleacului şi Clujului

Arhiepiscopia Ortodoxă a Vadului, Feleacului şi Clujului se află în pragul unui moment jubiliar din relativ tânăra ei istorie, când, la începutul lunii decembrie se vor împlini 90 de ani de la reînfiinţarea Eparhiei, pe solul vechilor episcopate ştefaniene, de la Feleac şi Vad.
Sărbătorirea se va face printr-o suită de evenimente culturale şi religioase, care se vor desfăşura la Cluj-Napoca, între 3 şi 8 decembrie 2011, după cum urmează:

Sâmbătă, 3 decembrie 2011

12.00 Festivalul-concurs – colinde şi tradiţii de Crăciun „Episcop Nicolae Ivan”, în Sala de spectacole a Cercului Militar din Cluj-Napoca, cu participarea elevilor din şcoli şi licee.

Luni, 5 decembrie 2011

Increase10.00 Sesiunea de comunicări „Eparhia Clujului la 90 de ani. Istoric, evenimente, personalităţi”, în Aula „Nicolae Ivan” a Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

Marţi, 6 decembrie 2011 (Sfântul Ierarh Nicolae)

9.30 Sfânta Liturghie în Catedrala Mitropolitană, oficiată de un sobor de arhierei în frunte cu Preafericitul Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.
13.00 Deschiderea oficială a Muzeului Mitropoliei Clujului din demisolul Catedralei Mitropolitane.

IncreaseMiercuri, 7 decembrie 2011

12.00 Decernarea titlului de Doctor Honoris Causa al Universităţii „Babeş-Bolyai” Preafericitului Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în Aula Magna.

Joi, 8 decembrie 2011

19.00 Spectacol de Gală pe scena Teatrului Naţional din Cluj-Napoca, susţinut de Prof. Univ. Dr. Ioan Bocşa şi Grupul Icoane şi de Grupurile corale „Psalmodia Transylvanica”, dirijat de Pr. Prof. Univ. Dr. Vasile Stanciu şi „Ave Musica”, dirijat de Conf. Univ. Dr. Ciprian Para. Intrarea la concert este liberă.

Preluare dupa http://www.business-forum.ro

Lasati un raspuns