Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Conferinţă despre Cioran, la Parohia românească din Strasbourg

Parintele Iorgulescu, de la parohia romaneasca din Starsbourg, ne anunta ca astazi, 7 decembrie 2011, între orele 19.00 – 20.30 se va derula conferinta intitulatà “Emil Cioran, 100 ani de la nastere” sustinutà de domnisoara prof. univ. Gina Puicà de la Universitatea din Strasbourg, în sala parohialà de la bisericà (14 rue Sainte Elisabeth).
“Doresc sà precizez cà vom relua începând din acest moment seria conferintelor trimestriale sub genericul “Serile culturale românesti”, conferinte pe care am fost nevoiti sà le ràrim sau chiar sà le întrerupem din cauza multelor lucràri care au avut loc în ultimii doi ani în ansamblul bisericà-sàli”, ne anunta parintele.
Conferinta va avea loc în limba românà.

Cioran – 100 de ani de la naştere

(Sala parohiei Sfîntul Ioan Botezătorul de la Strasbourg, miercuri 7 decembrie 2011, începînd cu ora 19)
Gina Puică

Rezumat: Ce rămîne din opera lui Cioran la o sută de ani de la naştere ?
Totul, şi multe lucruri în plus. Numeroasele texte inedite ale autorului, apărute postum sau a căror publicare este aşteptată, sînt dovada vie a acestui lucru. Conferinţa se va axa cu precădere pe noile apariţii ale acestui an de centenar, accentul fiind pus pe textele în limba română şi/sau pe acelea în care autorul scrie despre ţara sa de origine. În timpul conferinţei, vor fi citite şi cîteva fragmente din operele propriu-zise sau din corespndenţa lui Cioran.
Gina Puică este lector de română la universitatea din Strasbourg si a co-tradus în limba franceză Îndreptar pătimaş II de Cioran, precum şi fragmente din corespondenţa scriitorului.

Lasati un raspuns