Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Serbarea de Craciun la Scoala romaneasca din Montreal

Junimea Romana din Montreal-Scoala pentru minte, inima si cultura are placerea sa va invite la Serbarea de Craciun si de inchidere a sesiunii de toamna 2011, sambata, 10 decembrie 2011, ora 14:15 In program: expozitie de decoruri de Craciun si proiectii video realizate de elevii scolii, sceneta pregatita in cadrul cursului de teatru, colinde si cantece din repertoriul international prezentate de ansamblul coral al scolii si de grupul vocal ORIGINAL, poezii, obiceiuri de Craciun (Plugusor, Capra, Ursul, Steaua, Sorcova, Irozii), voie-buna, cadouri si suprize. Prezentarea sesiunilor viitoare si intalnire cu colectivul didactic. Va asteptam cu drag, ca sa il intampinam impreuna pe Mos Craciun, ne transmite dna. Otilia Tunaru coordonatoarea asociatiei.
Locatia:
Colegiul Brébeuf, Pavillon Lalemant, Sector D3, 5625, rue Decelles, Montreal, Quebec, H3T1W4 Canada (Parcarea este gratuita)

INSCRIERI LA CURSURI si INFORMATII: contact@junimeamontreal.org;

Campania sociala PRIN CUNOASTERE SA NE PASTRAM  IDENTITATEA!*

Prin aceasta campanie sociala de sensibilizare, avem cu totii oportunitatea de a ne uni eforturile intr-un proiect cu sanse mari de reusita. Va invitam sa participati la consolidarea sa si sa sustineti activitatile, contribuindin functie de posibilitatile de care dispuneti. Detalii pe site: www.junimeamontreal.org

EVENIMENTELE SESIUNII DE IARNA 2012

Sambata, 14 ianuarie, ora 14:15
Serbare de deschidere de sesiune Mihai Eminescu, poetul nepereche
Concurs de poezii si cantece inchinate zilei de nastere a poetului national al romanilor
Sambata, 28 ianuarie, ora 13:15
Concurs de istorie cu public- 24 ianuarie 1859 – Unirea Principatelor Romane sub Alexandru Ioan Cuza
Sambata, 11 februarie, ora 14:15
Spectacol dedicat zilei de nastere a poetului Grigore Vieru si Basarabiei. Sunteti invitati ca sa degustati produse din ciocolata pentru Sfantul Valentin.

Sambata, 25 februarie, ora 13:15
Concurs de cunostinte generale si de geografie – Tara noastra de origine-Romania. Batranul continent-Europa

Sambata, 3 martie, ora 14:15
Spectacol dedicat sarbatorii Martisorului si Zilei de 8 Martie. Expozitie de martisoare, care vor fi asezonate cu prajituri, placinte, colaci si sucuri naturale.

Sambata, 17 martie
Spectacol-beneficiu pentru sustinerea scolii romanesti si a campaniei PRIN CUNOASTERE SA NE PASTRAM IDENTITATEA*

Sambata, 31 martie, ora 10:30
Concurs de cunostinte generale si de geografie – Continentul minunilor-Asia. Curiozitati si explicatiile lor stiintifice

Duminica, 1 aprilie 2012
Concurs international Kangourou en mathématiques. Participa elevii din cls. a-III-a pana la nivel secondaire si adulti.
Sambata, 7 aprilie, ora 14:15
Serbare de Paste – Traditii, expozitii, dans si cantece. Agapa de Paste: Bucataria romaneasca de post si degustare de bucate de Paste.
CUM ORGANIZAM FINANTELE SI VIITORUL COPIILOR NOSTRI – Sesiuni de consultanta financiara pentru parinti, de la ora 13:00, in urmatoarele zile de sambata : 4 februarie, 18 februarie, 10 martie, 24 martie
COMUNICAREA INSEAMNA CUNOASTERE – Sesiuni de informare pentru parinti si consultanta psihosociala
Continua Seria INTALNIRI CULTURALE SI EDUCATIVE la care elevii scolii au acces gratuit. Participare la vernisaje, spectacole de teatru si de muzica, intalniri cu artisti romani, etc.
EVENIMENTELE SESIUNII DE PRIMAVARA 2012*

Sambata, 21 aprilie, ora 14:15
Serbare de deschidere de sesiune Teatru, muzica si poezie

Sambata, 28 aprilie, ora 10:30
Concurs de matematica Cangurasul pentru clasele prescolari, cls I si cls a II-a.

Sambata, 5 mai, ora 9:30
Ziua Mens sana in corpore sano (Ziua nationala a sportului si a educatiei fizice in Québec) – Journée Mens sana in corpore sano (Journée nationale du sport et de l’activité physique au Québec). Diferite activitati (baschet, tenis, volei, etc) la care sunt invitati profesorii, parintii, elevii scolii si toti cei care vor sa ni se alature.
Sambata, 12 mai, ora 13:15
Concurs de istorie cu public 10 Mai – Regalitate si Independenta Romaniei, Ziua Europei
Duminica, 20 mai, ora 8:00
Vizita la Ambasada Romaniei de la Ottawa si la Parlamentul Canadei – Intalnire cu oficiali romani. Festivalul lalelelor si vizita la muzee.
Sambata, 2 iunie, ora 13:15
Analiza comparativa din perspectiva istorica – Romania – Canada. Prof. Cosmin-Marius Soare.
Sambata, 16 iunie, ora 14:15
Serbare de inchidere a anului scolar. Expo si expozee: Personalitati si locuri din Romania. Degustare de produse specific romanesti.

CUM ORGANIZAM FINANTELE SI VIITORUL COPIILOR NOSTRI – Sesiuni de consultanta financiara pentru parinti, de la ora 13 :00

COMUNICAREA INSEAMNA CUNOASTERE – Sesiuni de informare pentru parinti si consultanta psihosociala.

Continua Seria INTALNIRI CULTURALE SI EDUCATIVE la care elevii scolii au acces gratuit. Participare la vernisaje, spectacole de teatru si de muzica, intalniri cu artisti romani, etc.

Toate activitatile sunt gratuite, va asteptam cu drag! Mai multe detalii despre şcoală şi campania de sensibilizare PRIN CUNOASTERE SA NE PASTRAM IDENTITATEA puteţi afla pe site-ul şcolii www.junimeamontreal.org

Otilia-Sorina Tunaru
M.A.V.A.- La Marche à l’amour, à la vie et à l’amitié
École Junimea Romana din Montréal, Scoala pentru minte, inima si cultura
Cell : 514 884-6530

Lasati un raspuns