Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

India scoate pe piata primul smartphone “islamic”

O companie din India a lansat pe piata un smartphone islamic, care este dotat cu o busola ce indica directia in care se afla Mecca, dar si cu varianta online a Coranului.
Creatorul smartphone-ului Enmac spune ca s-a concentrat asupra dezvoltarii “tehnologiilor religioase” atunci cand a conceput dispozitivul, scrie MEDIAFAX.
In India, numarul utilizatorilor de telefoane mobile inregistreaza o crestere rapida, cu peste 850 de milioane de abonati, inclusiv fermieri si soferi de ricsa, scrie barenakedislam.wordpress.com

Anuj Kanish, care a lansat Enmac in India, a declarat pentru publicatia britanica The Telegraph: “India are aproximativ 180 de milioane de musulmani, iar telefoanele mobile nu sunt foarte utilizate de aceasta comunitate”. Insa atunci cand apare un produs potrivit, acesta are potentialul de a atrage mai multi utilizatori, a spus Kanish, care a adaugat ca are deja o cerere mare pentru acest tip de smartphone.

Enmac traduce Coranul din araba in alte 29 de limbi straine si include mai multe programe, precum cel cu hadith-uri (spusele lui Mohammed), dar si un ghid pentru indienii musulmani privind Hajj (pelerinajul anual la Mecca si Medina).

Kanish spune ca firma sa s-a concentrat asupra “tehnologiilor religioase” pentru a ajuta clientii care sunt foarte ocupati sa ramana “in contact cu Dumnezeu”.

Preluare dupa 9am.ro

Lasati un raspuns