Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Biserica Duminica Tuturor Sfintilor

Biserica Parohiei Ocna Sugatag are hramul “Duminica Tuturor Sfintilor” si s-a ridicat intre anii 1978-1983 , din lemn de molid si stejar, in stil arhitectonic maramuresan.

Lucrarile s-au facut prin ajutorul banesc primit de la Arhiepiscopia Clujului, de la majoritatea parohiilor din Protopopiatul Sighet, de la alte eparhii din tara, de la unele parohii din Protopopiatele Campulung Moldovenesc si Neamt, de la alte parohii si credinciosi din alte parti ale tarii si prin jertfa credinciosilor locali si din filia apartinatoare Hoteni.

Lucrarile de edificare s-au facut de iscusiti mesteri din satul vecin Breb si alte sate maramuresene, sub conducerea tehnica si prin jertfa preotului din Breb Mircea Antal , prin munca si jertfa preotului paroh Ioan Chirila . Pictarea iconostasului- sculptat din lemn de stejar s-a facut de catre pictorul bisericesc , Flesaru Pantelimon, din satul Suslanesti, jud.Arges.

Duminica 3 iulie 1983 – Duminica Tuturor Sfintilor – , s-a tarnosit acest sfint locas, de catre Inalt Prea Sfintitul Teofil Herinean Arhiepiscopul Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane a Vadului, Feleacului si Clujului, inconjurat de un mare sobor de preoti si diaconi, in prezenta unui numar mare de credinciosi din parohie, din filie si satele vecine, precum si din partile Moldovei si alte zone ale tarii, in zilele Prea Fericitului Dr. Iustin Moisescu, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane; protopop al protopopiatului Sighet P.C. Mihai Oprisan, iar preot local, P.C. Ioan Chirila.

Inscrie Doamne in ” Cartea Vietii” pe toti ostenitorii, donatorii inchinatorii acestui sfint locas.

Sursa: http://parohia_ocna_sugatag.crestinortodox.ro/

Lasati un raspuns