Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Sărbătoarea Sf.Apostol Andrei la Biserica Ortodoxă Română din Glasgow

Pentru românii din Glasgow, sărbătoarea Sf. Apostol Andrei are o semnificaţie specială: este ocrotitorul românilor de pretutindeni şi este, în acelaşi timp, ocrotitorul Scoţiei. Românilor prezenţi la biserică pentru cinstirea Sf. Apostol Andrei li s-au alăturat membrii unei delegaţii din România.
Astfel, românii din Glasgow şi românii din Câmpulung Muscel şi Argeş s-au rugat sfântului lor ocrotitor şi au adus mulţumire lui Dumnezeu pentru toate binefacerile primite. Alături de pr. paroh Marcel Oprişan a slujit şi pr. Prof. Eugen Matei, pr. Protopop al Muscelului.
Sfinţia Sa şi-a exprimat bucuria de a sluji lui Dumnezeu pe pământ scoţian şi a mulţumit în numele delegaţiei cu care a venit pentru primirea călduroasă şi dragostea cu care au fost întâmpinaţi.
Din delegaţia condusă de dl. Leonard Soare, preşedintele Comunităţii Montane Iezer – Muscel şi consilier judeţean pentru judeţul Argeş, au mai facut parte domnii primari din Bughea de Sus, Albeşti, Mioarele şi Domneşti, judeţul Argeş şi Directorul Casei de Cultură a Sindicatelor din Câmpulung Muscel. Prezenţa oaspeţilor în Scoţia a fost prilejuită de pregătirea unor proiecte comune româno – scoţiene finanţate de Uniunea Europeană.
După Sf. Liturghie oaspeţii argeşeni au fost conduşi de pr. Marcel Oprişan în oraşul Inverness din Scoţia unde au fost aşteptaţi să participe la o recepţie care a marcat dubla sărbătoare a Sf. Apostol Andrei şi a Zilei Naţionale a României. Recepţia a fost organizată de primăria oraşului Inverness, Ambasada română din Londra, Biroul Consular al României din Edinburgh şi cu sprijinul Comunităţii Ortodoxe Române din Inverness. La acest eveniment de seamă a participat şi Dr. Mihai Delcea, Şeful Biroului Consular al României din Edinburgh.

Lasati un raspuns