Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Părintele Boian i-a vizitat pe românii/vlahii din Elveția

Părinte Boian Alexandrovici protopop al Daciei Ripensis și Vicar al Timocului a efectuat o vizită în Elveția, la inițiativa credincioșilor români/vlahi din Serbia, plecați la lucru în străinătate, transmite corespondentul Romanian Global News din Timoc.
Vizita a început cu oficierea slujbei Vecerniei, în parohia ortodoxă română ”Sfântul Nicolae” din Zürich. A doua zi, duminică 4 decembrie, a fost oficiată Sfânta Liturghie Arhiereacă de către Înalt Preasfințitul Părinte IOSIF, Mitropolit al Europei Occidentale și Meridionale împreună cu Preacucernicul Părinte Boian Alexandrovici, Vicar al Timocului, Preacucenicul Părinte Romică-Nicolae Enoiu, paroh al locului, Preacucenicul Părinte Vasile Panțâru din Târgu Ocna-Bacău, Preacucenicul Părinte Nicolae Gilla paroh al parohiei din Tübingen-Germania, la care a participat Excelența Sa, Prințul Ștefan Sturdza și românii din România, Serbia și Basarabia, care se află la lucru în Elveția.
În a treia zi au fost vizitate mănăstiri și biserici din Elveția, iar la finalul vizitei în data de 6 decembrie a fost oficiată Sfânta Liturghie în biserica parohiei ortodoxe române ”Sfântul Nicolae” din Tübingen-Germania.

Lasati un raspuns