Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

“Particula lui Dumnezeu” a fost “vazuta” pentru prima oara

“Particula lui Dumnezeu”, sau „Sfantul Graal” al stiintei, e posibil sa fi fost “vazuta” pentru prima oara.
Oamenii de stiinta de la LHC – cel mai mare accelerator de particule – si vor prezenta azi, marti, progresele inregistrate. Deocamdata nu au adunat destula informatie incat sa prezinte ceva formal, au dovezi ca particula ar exista, scrie BBC.

In comunitatea stiintifica rezultatele experimentului sunt asteptate cu sufletul la gura.
Este un moment fantastic, si se poate simti entuziasmul oamenilor”, a declarat doctorul Christoph Rembser, om de stiinta la experimentul Atlas.

Cercetatorii sunt tot mai aproape de “particula lui Dumnezeu”
Profesorul Stefan Soldner-Rembold, de la Universitatea Manchester, spune despre calitatea rezultatelor LHC ca fiind „exceptionale”: „Intr-un an vom afla, cel mai probabil, daca particula Higgs exista. Particula lui Dumnezeu o sa fie o mare descoperire, insa si mai mare va fi daca ea va fi intalnita acolo unde teoria spune ca este”.

Bosonul Higgs este particula „fundamentala”, una din „caramizile” care formeaza Universul. Este si ultima piesa din fizica particulelor, care explica cum interactioneaza ele, si de ce unele au masa.

“Particula lui Dumnezeu”: A fi sau a nu fi?
Despre bosonul Higgs se crede ca este cheia intelegerii universului. El trebuie sa dea masa particulelor care formeaza atomii. Fara masa, aceste particule ar umbla prin cosmos cu viteza luminii, neputand sa formeze impreuna atomii care alcatuiesc ceea ce universul cuprinde, scrie Daily Mail.

Preluare dupa http://www.9am.ro

Lasati un raspuns