Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Pantocrator.ro s-a alăturat campaniei umanitare:”Ajută-l pe Sebastian Colgiu-Sebastian îşi doreşte să ne vadă”

Portalul Ortodox Pantocrator.ro îşi propune să trateze subiecte din sfera domenilor sociale, culturale, şi religioase, ce oglindesc viaţa autohtonă cotidiană şi care vor fi reflecate prin prisma învăţăturilor de credinţă creştin-ortodoxe. Un domeniu aparte îl va constitui percepţia din punct de vedere al ortodoxie româneşti a modului de viaţă şi a provocărilor cotidiene ale altor comunităţi ortodoxe ori creştine din celelalte naţiuni ale lumii. Dorim în prealabil ca felul nostru de a gândi româneşte să fie un ambasador strălucit pentru credinţa dreptmăritoare ortodoxă naţională şi de pretutindeni.
Pentru că factorul politic are implicaţii profunde în viaţa zilnică a fiecărui cetăţean pe pantocrator.ro se vor regăsi uneori subiecte cu carater politic şi guvernamental. Menţionăm că orice referinţă politică va fi folosită în mod chibzuit şi va avea un caracter moderat fără să implice un limbaj trivial, denigrarea constituţională (a patrimoniului naţional şi  a simbolurilor naţionale), sau afinităţi electorale. Orice abatere de la această regulă va fi descurajată ori sancţionată.
Propunându-şi să-l ajute pe copil printr-un concert umanitar desfăşurat la Sibiu care a avut loc sâmbătă 17 decembrie 2011.Dorim să-l ajutăm pe copil prin promovarea cazului în ziarele naţionale şi locale.Nu pretindem din partea familiei de nici un beneficiu financiar sau alte cerinţe materiale.Ne dorim doar să-i salvăm vederea acestui copil atât timp cat se mai poate.Dacă copilul nu este operat la timp riscă ca ochiul drept să fie scos iar cu cel stâng nu va vedea deloc.
Sebastian Colgiu este un băieţel de 3 ani, care  niciodată nu a văzut cum arată un brad de Crăciun sau ouăle încondeiate de Paşti. S-a născut prematur. A stat în incubator mai bine de o lună şi jumătate, timp în care mama vedea cum organele interne îi cedau rând pe rând. Crizele de apnee nu-i dădeau pace, displazia pulmonară se instalase, iar hernia inghinală bila­terală i-a făcut suferinţa şi mai grea.
La o lună şi jumătate medicii i-au anunţat pe părinţi că fiul lor duce în spate o altă povară, poate cea mai grea dintre toate: retinopatie de maturitate, boală ce determină dezlipirea retinei şi, în final, orbirea. Medicii au hotărât să-l opereze imediat ce au constatat problema. Dar a avut ghinion. L-au operat doar la un singur ochişor, pentru că s-a stricat laserul şi medicii au fost nevoiţi să intervină la celălalt ochi abia a doua zi. La două săptămâni de la operaţie, mama a aflat vestea tristă a nereuşitei intervenţiei chirurgicale. Situaţia lui Sebi s-a înrăutăţit de-a lungul timpului. Au reuşit să ajungă cu cel mic la o clinică privată din Italia, unde medicii au dat verdictul: la ochiul drept, copilul are o dezlipire totală de retina şi ce-i mai grav şi glaucom. Din cauza asta specialiştii străini ne-au spus că trebuie neapărat operat, ochiul copilului creşte în dimensiune şi există riscul să iasă din orbită şi astfel să rămână fără ochi. Bucuria părinţilor a venit în momentul în care doctorii străini s-au arătat mai încrezători în ceea ce priveşte ochiul stâng. Fiind o dezlipire parţială de retină, şansa de reuşită a intervenţiei chirurgicale menită să-i redea ve­derea este mult mai mare,  adică de 90% penrtu ochiul stâng şi de 55% pentru cel drept.
Până acum s-au donat 12.671 euro şi mai este nevoie de 19.329 euro
La sugestia medicilor din Detroit operaţia a fost programată pentru data de 26.01.2012 pentru ambii ochi.
Suma totală pentru operaţia ambilor ochi, inclusiv costurile pentru transport şi cazare este de 32.000 euro.
Pe Sebastian îl mai putem ajuta făcând o donaţie în următoarele conturi bancare:
Cont RON
RO70BRDE426SV33106774450
Cont EURO
RO63BRDE426SV47142594260
COD SWIFT: BRDROBU
Titular: Colgiu Nedelcu (tatal lui Sebastian)
Banca : BRD – Sucursala Colentina
Telefon :
Colgiu Nedelcu – 0766.71.52.64 (tata)
Colgiu Liliana    -0756.50.21.22(mama)
Va multumesc pentru sprijinul acordat!

Lasati un raspuns