Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Ursul, capra şi Moş Crăciun au oferit un spectacol inedit la Ambasada României la Atena

Ambasada României de la Atena a fost, pentru câteva ore, casa românilor din Atena şi Argos, care a dăruit unui număr important de români un spectacol inedit dedicat sărbătorilor de iarnă.
Gazda românilor a fost chiar consulul Anton Nicolae, alături de care au fost prezenţi majoritatea funcţionarilor din aparatul administrativ al Ambasadei României la Atena dintre care îi menţionăm pe Viorica Susan, Secretar I – probleme consulare, Alina Băbeanu – ataşat de presă, George Băeşu – consilier economic, Razvan Junescu – consilier – Prim-Colaborator al ambasadorului şi Dan Babeanu – Secretar II, absent fiind însă chiar consilierul responsabil cu asociaţiile româneşti din Grecia – Mihai Ricci.
La invitaţie au răspuns şi peste 200 de români în majoritate părinţii copiilor atenieni, artizanii spectacolului cu mic cu mare, membri ai celor două asociaţii, presă, artişti români de la Atena, oficiali reprezentanţi ai ambasadei şi sponsori (COINSTAR, LeFrumarin şi Dorna). Timpul a ţinut cu românii din Grecia, care au avut parte de o zi tocmai potrivită sărbătorii şi deplasărilor (din Argos la Atena).
Cele două vedete ale serbării au fost, în odinea apariţiei pe scenă, Comunitatea Culturală Româno Elenă Bucovina din Argos şi Comunitatea românilor Sf. Ştefan Cel Mare din Atena. Atmosferă animată în incinta Amabasdei României la Atena de la primele ore ale dimineţii de duminică. Primii care au sosit au fost copiii Comunităţii românilor Sf. Ştefan Cel Mare din Atena care s-au amplasat cum se cuvine în salonul de festivităţi al ambasadei. Echipamentul tehnic, afişe ale sponsorilor (dar şi altele care anunţau Revelion Românesc), bradul, masa cu răcoritoate, dar şi scaunele pentru public au fost frumos aranjate de românii de la Atena cu ajutorul personalului administrativ al ambasadei care i-au sprijinit şi ajutat în orice iniţiativă de moment. Sediul ambasadei era gătit de sărbătoare încă de dimineaţă. Copiii, şi nu numai, asteptau să înceapă cel mai frumos moment al anului. Spectatorii erau şi ei gata să îşi umple sufeletele cu sentimente de sărbătoare românească. Între aceştia se afla şi micuţul nostru artist şi fotomodel român Mario Chirca care deja îşi făcuse noi prieteni.
În întârziere se aflau membrii Comunităţii Culturale Româno Elenă Bucovina din Argos  care erau aşteptaţi de toţi să … ne colinde (27 de persoane în total). În curtea ambasadei copiii, care terminaseră repetiţia, se jucau cu ceilalţi neţinând cont dacă sunt ori nu colegi de cursuri ori doar români care doar au venit, unii pentru întâia oară, la un spectacol românesc.

Lasati un raspuns