Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Târguri de Crăciun în Europa

Este luna în care pieţele tuturor marilor oraşe sunt pline cu standuri şi tarabe, pomi de Crăciun şi vânzători de vin fiert. Pentru fanii Crăciunului şi ai călătoriilor, siteul www.tuktuk.ro a alcătuit o listă a celor mai tari târguri de Crăciun din Europa. Fiind una dintre cele mai frumoase sărbători din lume, Crăciunul transforă în mod magic pieţele dintr-un oraş într-un joc extravagant de lumini şi arome. Unele oraşe nu au numai unul sau două târguri, ci zeci. Selecţia de faţă include aşadar locuri minunate care îţi oferă şansa de a călători şi de a te bucura de spiritul Crăciunului, într-o ţară străină.

Viena, Austria: 12 noiembrie – 24 decembrie, 2011

Oraşele şi satele alpine din Austria găzduiesc târguri care îmbina caracterul şi atmosfera sărbătorilor cu decoraţiunile de sezon şi luminile care împodobesc oraşul. Nu e de mirare că trei milioane de vizitatori vin aici în fiecare an pentru lumânările confecţionate din ceară de albine, jucăriile din lemn şi ornamentele din sticlă. Lasă-te cuprins de spiritul Crăciunului, ajutat de aromă delicioasă a punch-ului, turtei dulci tradiţionale, migdalelor prăjite şi mierii. Tradiţia târgurilor de Crăciun în Viena, începe în anul 1296. Chistkindlmärkte, Târgul de Crăciun, se ţine în piaţa Rauthausplatz, unde sunt amplasate 146 de standuri de unde poţi cumpăra lumânări, îngeraşi, jucării şi alte decoraţiuni de sărbătoare. Impresionantă clădire a Primăriei este decorată aidoma unui uriaş calendar al sosirii Domnului, care deschide în fiecare zi storuri numerotate.

Berlin, Germania: 22 noiembrie – 31 decembrie, 2011

Oraşele şi sătucurile aşezate de-a lungul văii Rinului oferă un decor idilic pentru amenajarea unui târg de Crăciun romantic. Aşezările încântătoare din regiune captivează vizitatorii cu istoria lor bogată, vechile cartiere cu străzile lor adevărate labirinturi, pieţele medievale şi catedralele care îşi înălţă turnurile către cer. În Berlin, oamenii sunt înnebuniţi după târgurile de Crăciun şi au considerat că unul sau două nu sunt de ajuns, aşa că au nu mai puţin de 54! Cel mai mare este amenajat în centrul oraşului, la biserică Kaiser Wilhelm şi atrage în fiecare an patru milioane de vizitatori. Alte târguri de Crăciun importante sunt cele organizate la Palatul Charlottenburg, în piaţa Gendarmenmarkt şi la Potsdamer Platz.

Tivoli, Copenhaga: 11 noiembrie – 30 decembrie, 2011

Cea mai lungă şi mai populară sărbătoare în Danemarca, este Crăciunul. Pe măsură ce acesta se apropie, zilele sunt tot mai scurte. Între întunericul dimineţii şi cel al serii, sunt numai câteva ore de lumină. Lumânările aprinse de Crăciun apar peste tot, în case, şcoli şi biserici. Există doar câteva locuri în lume în care Crăciunul este sărbătorit cu atâta bucurie şi atâta lumină. De fapt, danezii ard atât de multe lumânări, încât, potrivit statisticilor, este naţiunea care consumă cele mai multe lumânări pe cap de om din întreaga lume. Mai mult de un milion de oameni vizitează minunatele Grădini Tivoli, în fiecare lună decembrie. Parcul este deschis că de obicei, iar vizitatorii pot face plimbările obişnuite, dar există şi câteva circuite care sunt deschise numai în perioada Crăciunului. Serile, 100000 de lămpi îi luminează pe vizitatori, în timp ce aceştia patinează, beau vin fiert şi mănâncă specialitatea daneză “æbleskiver”.

Budapesta, Ungaria: 18 noiembrie – 30 decembrie, 2011

În Ungaria, principală sărbătorire a Crăciunului are loc în Ajunul acestuia. Seara de Ajun este numită ‘Szent-este’ sau Seara Sfântă. Înainte de a participa la slujba de la miezul nopţii, familiile se strâng în jurul bradului de Crăciun pentru a cânta colinde şi a deschide darurile lăsate de Pruncul Isus şi de îngeraşi. Cel mai mare târg de Crăciun din Budapesta se ţine în piaţa Vörösmarty. Toate produsele vândute aici sunt confecţionate manual şi aprobate de către o comisie specială. Atmosfera este completată de către muzica folk care se aude la tot pasul şi de mâncărurile tradiţionale ungureşti – cum ar fi sarmale şi curcan fript umplut cu castane. Alte târguri mari de Crăciun, amenajate în Budapesta, se ţin în piaţa Liszt Ferenc şi în piaţa Nyugati.

Zurich, Elveţia: 17 noiembrie – 31 decembrie, 2011

Târgurile elveţiene de Crăciun sunt pline de caracter şi atmosferă. Standurile oferă o varietate mare de produse tradiţionale, articole din regiunea Alpilor şi un adevărat festival al vinului fiert şi al clătitelor cu scorţişoară. Cel mai vechi târg de Crăciun din Zurich se organizează în centrul Oraşului Vechi şi garantează o ambianţă romantică şi sacose încărcate cu daruri de Crăciun. Cele 160 de standuri decorate, transforma imensa sală a Gării din Zurich în Târgul de Crăciun din Zurich, oferind o gamă variată de jucării, dulciuri şi accesorii la modă. Târgul de Crăciun din piaţa Werdmühleplatz este faimos pentru bradul sau cântător.

Roma, Italia: 18 noiembrie – 30 decembrie, 2011

Târgurile de Crăciun din Italia se bucura de popularitate atât în rândul localnicilor, cât şi în rândul vizitatorilor din întreaga lume. Târgurile (în italiană, ‘Mercatino di Natale’) nu sunt la fel de numeroase ca cele din Germania, dar au farmecul lor aparte, la care se adăugă şi o semnificaţie religioasă. În Roma există un târg mare de Crăciun, în care este prezentată Naşterea Domnului şi unde sunt împodobiţi câţiva brazi uriaşi de Crăciun. Localnicii împânzesc oraşul cu scenele Naşterii lui Isus – ‘presepi’ – inclusiv tablouri în mărime naturală, care sunt aşezate pe Treptele spaniole şi în fata Bazilicii Sf. Petru. În capelele bisericilor sunt aşezate nenumărate figurine confecţionate din hârtie sau din lut care înfăţişează Naşterea Domnului, iar locul e plin de magazine şi pizzeria.

Paris, Franţa: 19 noiembrie – 30 decembrie, 2011

Parisul e renumit pentru târgurile sale colorate în care delicatesele locale proaspete stau la un loc cu lucrările de artă şi meşteşugurile tradiţionale, iar cu ocazia Crăciunului, se organizează festivaluri şi târguri speciale. La Defense – organizat chiar în oraş, este unul dintre cele mai impresionante târguri de acest fel; Leş Halles – este un alt târg faimos amenajat în centrul oraşului. El atrage mulţi oameni din toată Franţa, care vin aici pentru a-şi face cumpărăturile pentru Crăciun. Poţi găsi multe daruri, de la ciocolată până la lucrări de artă şi produse artizanale; Place Saint-Sulpice – târgul de aici are un carusel care te invită să dai o tură pe unul din căluţii de lemn împodobiţi de Crăciun; Târgul de Crăciun Noisy le Grand– adulţi şi copii deopotrivă se vor bucura de atmosfera specifică Crăciunului, în trăsurile trase de cai, admirând decoraţiunile strălucitoare, jucăriile din lemn confecţionate manual şi articolele tradiţionale confecţionate din sticlă. Indiferent că eşti în căutarea unei experienţe unice a cumpărăturilor de Crăciun, sau îţi doreşti o vacanţă relaxantă în această perioadă a anului, poţi fii sigur că un scurt popas sau câteva zile petrecute în Franţa, în timpul sărbătorilor de iarnă, vor fi memorabile.

Preluare dupa http://www.gazetaromaneasca.com

Lasati un raspuns