Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

De cate ori s-a “sfarsit” Lumea in 2011?

11/11/11

Anul 2011 a adus si bune si rele: sfarsitul lumii a venit de cateva ori, au avut loc eruptii solare, cutremure etc. Vezi ce s-a intamplat acest an si de cate ori s-a “sfarsit” lumea.

11/11/11

Aceasta zi plina de simbolism a facut furori in intreaga lume. Numerologistii au asteptat cu nerabdare ziua de vineri, 11.11.2011, ora 11:11, atunci cand se credea ca evenimente neobisnuite aveau sa aiba loc. Iata cateva din evenimente care au avut loc in jurul lumii pe 11.11.11:

– O organizatie din New York si-a cautat „Mesia” in aceasta zi de 11/11/11. Ei cred ca este acel copil care va implini 11 ani pe aceasta data este noul Mesia;

– La nivel global, numarul nuntilor a fost de trei ori mai mare decat in aceeasi perioada a anului trecut. Doar in registrul din Sydney s-au inscris 65 de casatorii;

– Egiptul a inchis Piramida Giza pentru a evita organizarea unor ritualuri ezoterice ale unei grupari mistice. Ei au motivat inchiderea cu „lucrari de intretinere”;

– Mii de oameni din intreaga lume au participat la dansuri ceremoniale organizate cu aceasta ocazie.

Potrivit 9AM, pe 11.11.11 la ora 11:11:11, data si timpul au fost un palindrom, adica s-a putut citi la fel de la stanga la dreapta si invers. Un astfel de eveniment se petrece odata la 100 de ani.

Apocalipsele lui Harold Camping

Apocalipsele lui Harold Campingcommons.wikimedia.org

Un grup de crestini condus de celebrul predicator Harold Camping a anuntat un nou sfarsit al lumii. Ei au afisat mesaje alarmante care preziceau sfarsitul lumii pe 21 mai 2011 in orase precum Billboards in Bridgeport, Connecticut pana in Little Rock, Arkansas.

Grupul originar din Oakland, California nu este afiliat niciunei biserici, ci face parte dintr-un minister crestin condus de Harold Camping. Barbatul in varsta de 89 de ani este convins ca dupa ce a citit Biblia a descoperit ca sfarsitul lumii va avea loc va incepe in luna mai.

Cand 21 mai a trecut si nimic nu s-a intamplat, el a venit cu o noua teorie.

Camping sustine ca nu a calculat gresit si de fapt 21 mai a reprezentat Ziua Judecatii, cand Dumnezeu a hotarat pe cine sa salveze.

Acesta are si o veste proasta pentru cei care nu s-au cait, spunand ca, in afara celor alesi de Dumnezeu, pentru a fi ridicati la cer, toata lumea va fi distrusa pe 21 octombrie.

Si a trecut si 21 octombrie…

Nu ramane de vazut decat daca Harold Camping va veni cu noi teorii in 2012.

Un asteroid gigant a trecut pe langa Pamant

Un asteroid gigant a trecut pe langa PamantFlickr.com

Un asteroid greutate de 55 milioane de tone a trecut aproape de Pamant in noaptea de 8 spre 9 noiembrie. Descoperit in urma cu sase ani, asteroidul este aproape sferic si are diametrul maxim de 400 de metri..

Asteroidul s-a aflat intre Pamant si Luna, la o distanta de 323 de mii de kilometri. In Statele Unite, evenimentul a fost un nou prilej pentru profetii sfarsitului lumii de a lansa mesaje apocaliptice.

Expertii NASA au urmarit evolutia asteroidului au spusca nu va reprezenta un pericol in urmatorii 100 de ani. NASA sustine ca a identificat pana in prezent 93% dintre asteroizii de mari dimensiuni aflati in spatiu.

A avut loc cea mai puternica eruptie solara din ultimii 4 ani

A avut loc cea mai puternica eruptie solara din ultimii 4 ani Captura foto SpaceWeather.com

Observatorul pentru Dinamica Soarelui de la NASA a surprins in februarie o eruptie solara imensa.

Eruptia a avut loc in pata solara 1158 si este cea mai puternica din ultimii patru ani, inclusiv cea din august, anul trecut, care a putut fi observata cu ochiul liber de pe Pamant, potrivit Universe Today.

Furtunile solare mari, precum aceasta, formeaza aurore boreale superbe, care pot fi vazute in apropierea cercului polar.

Eruptia solara a eliberat, in afara de radiatiile ultraviolete, si o imensa ejectie de masa coronara, CME, care ar putea atinge Terra in 36-48 de ore si care ar putea afecta satelitii de comunicatii, scrie spaceweather.com.

Activitatea soarelui s-a intensificat in ultima vreme. Ciclul solar dureaza 11 ani, insa in ultimii ani, soarele a inregistrat cea mai scazuta activitate din ultimul secol.

Luna a fost foarte aproape de Pamant

Luna a fost foarte aproape de Pamant Sursa: Daily Mail

Pe 19 martie, Luna s-a aflat la cea mai mica distanta fata de Pamant din 1992 incoace, de numai 356.578 de km, iar acest lucru dand nastere unor idei conform carora vor avea loc calamitati.

Potrivit dailymail.co.uk, fenomenul apropierii Lunii de Pamant se numeste “perigeu lunar”. Miscarea Lunii in jurul Pamantului este eliptica, iar distantele dintre cele doua planete sunt diferite de la o zi la alta. La cea mai mica distanta dintre Luna si Terra – perigeu – Luna pare a fi mai mare si mai stralucitoare.

Perigeul lunar are loc in fiecare luna calendaristica, insa cel din martie a coincis cu Luna plina, lucru care se intampla o data la doi sau trei ani si poarta numele de Super Luna.

Cei care cred in influenta Lunii fata de Pamant se asteptau ca acest fenomen sa generere schimbari majore ale climei, valuri uriase, eruptii vulcanice si chiar cutremure, insa astronomii contrazic aceste teorii si spun ca nu exista niciun pericol.

Cert este ca pe 11 martie, inainte de acest eveniment, un cutremur cu magnitudinea de 8,9 s-a produs in largul coastelor de nord-est ale Japoniei, generand un tsunami de peste 7 metri.

Preluare dupa 9am.ro

Lasati un raspuns