Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Mesajul preşedintelui CJ, Mircea Man, către maramureşeni

Pentru mine, Maramureşul e profesia de credinţă şi sensul existenţei

Dragi maramureşeni, am parcurs împreună trei ani de zile extrem de dificili. Dacă aş scrie că în perioada de criză economică rata de supravieţuire a vieţilor noastre a fost dusă la limita de jos, multă lume m-ar acuza că n-am făcut mai mult pentru maramureşeni.
Proiectele în care e implicat Maramureşul sunt numeroase, din păcate insuficiente pentru această zonă. Ne aflăm într-o perioadă când spiritele se inflamează din pricina procesului regionalizării.

Se vorbeşte şi se scrie nici mai mult şi nici mai puţin decât despre pierderea identităţii Maramureşului.
Tratată din perspectivă emoţională a acestei probleme, cred că e benefică pentru toată lumea.

Suntem în perioada în care e obligatoriu să împletim factorul emoţional cu realismul. Tocmai din această pricină îi asigur pe maramureşeni că voi trata cu maximă atenţie şi cu forţă situaţia existentă, pentru ca Maramureşul să-şi păstreze importanţa reală în peisajul zonelor României.

Nu cred că maramureşenii îşi vor pierde identitatea nici azi şi nici peste 1000 de ani. Au vrut forţe ale răului să lovească în spiritul oamenilor locului preţ de aproape 1000 de ani şi s-au lovit de rezistenţa semenilor acestor locuri.

Îi asigur pe maramureşeni că voi fi purtătorul lor de cuvânt şi că nimic rău nu se va întâmpla în acest spaţiu.

Regionalizarea României e un proces sensibil şi creator de sensibilităţi.

Comunicarea în teritoriu în raport cu criza acestei problematici e obligatorie şi ţine de Guvern şi de autorităţile locale. Dezbaterile publice şi mediatice sunt obligatorii.

Îi asigur pe maramureşeni şi pe cei din zona mediatică, pe cei din instituţiile vitate din judeţ, Sănătate şi celelalte servicii deconcentrate că nu voi admite niciun fel de rabat de la bunul mers al treburilor în judeţ.

Nu doresc să stricăm ceea ce funcţionează coerent, dar îmi doresc să schimbăm tot ce e nefuncţional sau defectuos.

De asemenea, cred că Biserica, instituţia spirituală vitală a maramureşenilor, trebuie să aibă un cuvânt de spus în această problemă.

Prin urmare, analizăm orice propunere venită, dar nu vom rămâne pasivi la ceea ce ar putea să afecteze în vreun fel arhaismul Maramureşului.

Asigur maramureşenii că MIRCEA MAN va lupta pentru identitatea unui judeţ care e într-adevăr o emblemă a românităţii şi a tradiţiilor ce ţin inclusiv de dacii liberi.

Lasati un raspuns