Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Biserica Ortodoxa Sarba continua hartuirea Parintelui Boian si a Bisericii Ortodoxe Romane din Timoc

Dincolo de minciunile debitate de oficialii sarbi la intalnirile cu omologii lor din Romania, despre intentiile lor de rezolvare a problemelor legate de drepturile romanilor/vlahilor din Timoc, exista realitatea faptelor care contrazice flagrant vorbele.
Biserica Ortodoxa Sarba, prin Episcopul sau ultranationalist din Timoc, Iustin, continua hartuirea Parintelui Boian si a Bisericii Ortodoxe Romane din Serbia. Pentru ca, la chemarea oamenilor din Geanova, Parintele Boian a venit si a tinut slujba de inmormantare in limba romana, in biserica din Geanova, pentru un roman care a plecat la Domnul, episcopul sarb Iustin l-a chemat in judecata pe parintele Boian. Acesta este amenintat cu plata unei amenzi sau cu inchisoarea.
Noua actiune antiromaneasca a Bisericii Ortodoxe Sarbe intervine dupa ce in recenta vizita intreprinsa la Belgrad, presedintele Romaniei fusese asigurat de presedintele Serbiei ca se vor lua masuri ca romanii/vlahii din Timoc sa beneficieze de drepturile legitime oricarei minoritati.
“Nu se vede nicio schimbare. Incearca sa ne departeze de oamenii care ne cheama sa le slujim romaneste. Chemarea in judecata chiar de Episcopul Iustin este semnul ca nimic nu se schimba. Dar noi vom continua sa ne facem datoria fata de Dumnezeu si fata de Neam”, a declarat pentru Romanian Global News parintele Boian.
Romanian Global News precizeaza ca nici pana acum politia sarba nu a dat vreun semn ca ar fi gasit pe autorii atentatelor antiromanesti de la Spicova si Podul lui Iancu.

Lasati un raspuns