Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

2012, anul cu cele mai multe scenarii apocaliptice

Teoriile Sfarsitului LumiiUn nou sfarsit al lumii? Schimbari climatice majore? Inversarea polilor magnetici? Vezi ce ne asteapta in 2012, cel putin la nivel teoretic.

Teoriile Sfarsitului Lumii

Grupuri de cercetatori efectueaza in secret serii intregi de experimente legate de viitor si de studiul Timpului, un astfel de experiment recent fiind Proiectul Montauk. Putini au vorbit despre el, dar cei care au facut-o au spus ca “n-au vazut nimic dincolo de decembrie 2012″.

Religiile exploateaza in mod copios toate aceste informatii si semnale, de pe acum filosofii crestini numind anul esoteric 2012 “Revenirea la Glorie”. Din motive cu totul deosebite, foarte multi oameni si-au dat seama de accelerarea timpului si se plang ca ziua nu le mai ajunge sa faca tot ce au de facut. Poate ca aceste interpretari explica intreaga nebunie accelerata in care se desfasoara actualele relatii internationale, goana dupa energie, cu tot cortegiul de razboaie, tranzienta accelerata a relatiilor dintre oameni, cresterea deliranta a consumerismului si excesul fara precedent al productiei de “obiecte non-necesare vietii decente”, cum le numesc recentele analize ale ONU.

Diverse religii si credinte “asteapta” Sfarsitul Lumii la date antecalculate cu mari perioade de timp inainte. Iata cateva dintre ele:

  • Sfarsitul calendarului maya actual – 21 decembrie 2012;
  • Alinierea generala planetara – 8 septembrie 2040;
  • Sfarsitul, dupa calendarul musulman – 2076;
  • Sfarsitul, dupa calendarul evreiesc – 2240.

Cu toate ca nu au trecut testul anului 2000, teoriile sfarsitului lumii cunosc acum un reviriment legat de anul 2012. Se pare ca tot mai multe argumente converg spre concluzia ca in acest an ceva cu totul surprinzator si inimaginabil se va petrece cu planeta noastra si implicit cu noi, locuitorii ei. Inainte de a accepta sau respinge aceste argumente, e bine sa le cunoastem. Si bineinteles, sa ne intrebam: suntem oare pregatiti pentru anul 2012?

Calendarul mayas

Calendarul mayassxc.hu

Desi exista o multime de teorii bizare despre sfarsitul lumii, una dintre cele mai cunoscute este legata de calendarul mayas. Potrivit predictiilor bazate pe acest calendar, multi se intreaba daca lumea se va sfarsi pe 21 decembrie 2012, cand va avea loc si solstitiul de iarna.

In primul rand mayasii aveau mai multe calendare, fiecare cu un scop diferit, iar cel in cauza, care este cunoscut drept “Calendarul cel Lung”, este un calendar la fel ca oricare altul care are ca scop masurarea timpului. Singura exceptie a acestuia, si care a panicat o lume intreaga, este ca acest calendar implica un ciclu unic de 1.872.000 de zile, care se va sfarsi in 21 decembrie anul acesta.

Aceasta perioada este cunoscuta drept Marele Ciclu, insa, pentru mayasi, sfarsitul unui astfel de ciclu este prilej de sarbatoare, nu de teama.

Potrivit purtatorului de cuvant al Institutului National de Antropologie si Istorie din Mexic, Artoro Mendez, un fragment inscriptionat a fost descoperit acum cativa ani si a fost studiat intens, nu a fost facut public si se afla in custodia institutului, scrie Daily Mail.

Mexicanii se pregatesc de sfarsitul lumii

„Caramida din Comalcalco”, al doilea fragment, este disputat de oamenii de stiinta. Ei nu sunt siguri ca ar fi vorba de 21 sau 23 decembrie 2012 sau ca se refera la o alta data. Aceasta data coincide cu al 13-lea Baktun (perioade de 394 de ani, a 13-a avand mare importanta pentru maiasi pentru ca este un numar sacru) care se incheie pe 21 decembrie 2012.

Insa data inscriptionata lasa loc de interpretari. „Nu exista niciun motiv pentru care oamenii de stiinta sa nu creada ca ar putea fi vorba despre o data din trecut, care sa marcheze un moment important din istorie. De fapt, verbul huli gasit pe piatra, inseamna el/ea a venit. Nu exista nicio referinta pentru viitor”, spune Stuart, unul din cercetatori.

Inscriptiile dateaza de acum aproape 1.300 de ani.

Schimbari radicale

Schimbari radicalesxc.hu

Previziunile sunt sumbre pentru perioada premergatoare anului 2012. Dupa 2010, Europa va suporta o schimbare radicala de clima si se estimeaza ca milioane de oameni vor muri din cauza foametei si a razboiului. La nivel planetar, avem de-a face cu o inversiune a polilor magnetici, fenomen care se petrece o data la 13.000 de ani, deci de doua ori intr-un mare ciclu cosmic de 26.000 de ani. De asemenea, asistam la o crestere a rezonantei magnetice a Pamantului, care a inceput din 1980. Prin urmare, in anul 2012, timpul va atinge valoarea zero. In prezent, ziua are de fapt doar 16 ore, in loc de 24, din cauza faptului ca rezonanta are 12 cicli pe secunda, fata de 7,83 cicli pe secunda.

Tot in 2012, planul sistemului nostru solar se va alinia peste planul Galaxiei, Calea Lactee. Potrivit mayasilor, anul 2012 nu va fi sfarsitul lumii, ci momentul cand adevarul ne va fi revelat. Toate aceste schimbari dramatice vor avea efecte serioase si asupra ADN-ului uman, care va fi suferit o reprogramare si va fi imbunatatit, avand 12 spirale in loc de doua. Oamenii vor depasi tehnologia, asa cum e cunoscuta azi si va avea loc o trecere rapida prin dimensiunea a patra si intrarea in cea de-a cincea.

Ultimul raport ONU considera ca niciodata omenirea n-a avut de infruntat un pericol atat de grav. Potrivit Adevarul, raportul analizeaza situatia in care se afla populatia a 177 de tari. Noul acord urmeaza sa intre in vigoare chiar incepand cu anul 2012, atunci cand Protocolul de la Kyoto va lua sfarsit. Raportul PNUD propune “o abordare in paralel” a problematicii incalzirii globale: pe de o parte, reducerea emisiilor de gaze, iar, pe de alta parte, cooperarea internationala in ceea ce priveste adaptarea la schimbarile de tot felul prin care trece omenirea acum.

Coliziunea cu Planeta X

Coliziunea cu Planeta Xsxc.hu

Descoperita de sumerieni si fotografiata de catre oamenii de stiinta rusi, Planeta X, cunoscuta si sub numele de Nibiru, este considerata de unii drept planeta care urmeaza sa aduca sfarsitul lumii pe 21.12.2012.

Informatia panicarda a plecat de la site-ul ZetaTalk, fondat de Nancy Lieder, care a anuntat ca Planeta X va suferi in curand o coliziune cu Pamantul. Predictia legata de momentul impactului facea referire initial la luna mai a anului 2003, dar, cum nimic nu s-a intamplat atunci, data la care se presupune ca va avea loc coliziunea a fost mutata pe 21 decembrie 2012.

Cu toate ca adepti Apocalipsei din 2012 continua sa sustina teoria, studiile stiintifice au demonstrat ca posibilitatea intrarii in coliziune cu planeta Nibiru sunt foarte mici, aproape egale cu zero.

Inversarea polilor magnetici

Inversarea polilor magneticisxc.hu

Desi suna ciudat, acest fenomen s-ar putea intampla, numai ca informatiile legate de acesta au fost denaturate atat de mult de catre teoreticienii conspiratiei incat a inceput sa para un scenariu apocaliptic, scrie 9am.

Campul magnetic al Pamantului, cu cei doi poli, nu este constant, asa cum ai crede. In timpul secolului XX, cand cercetatorii au inceput sa studieze polaritatea Pamantului mai indeaproape, acestia au descoperit ca locul exact al polilor se schimba in fiecare an cu aproximativ 10-40 de kilometri.

Si mai surprinzator este faptul ca la un moment dat, poate avea loc chiar o inversare a lor, asa cum s-a si intamplat in trecut. Acest lucru se intampla destul de rar de-a lungul istoriei Pamantului: ultima inversare a polilor magnetici a avut loc acum 780.000 de ani.

Furtuni solare

Furtuni solaresxc.hu

Un alt fenomen care panicheaza lumea cu privire la sfarsitul lumii sunt eruptiile solare. Temerile au legatura cu faptul ca, in 2012, Soarele va atinge varful unui ciclu de 11 ani, numit maxim solar.

Acest scenariu seamana foarte mult cu cel de dinainte, care implica schimbarea polilor magnetici, pentru ca eruptiile solare apar la intervale destul de regulate.

Conform estimarilor expertilor, eruptiile solare puternice vor avea loc undeva intre 2012 si 2014 si, oricum, au mai avut loc de multe ori pana acum.

Previziunile bulgaroaicei Baba Vanga

Previziunile bulgaroaicei Baba Vanga http://www.theastralworld.com/

Potrivit bulgaroaicei Baba Vanga, in 2011, europenii ramasi in viata vor pieri intr-un razboi chimic pornit de musulmani. In 2016, Europa va fi un continent lipsit de viata, iar anul 2018 va rasturna actuala scena economica si politica, China devenind puterea mondiala numarul 1, a mai prezis Vanga inainte sa moara.

Orbita Pamintului se va inclina prin 2023, peste 10 ani, calota polara se va topi, iar peste inca 10 ani, musulmanii vor conduce Europa. In urma unei economii infloritoare, cercetarea va atinge inaltimi nebanuite: vom crea primul om sintetic, iar pentru cei obisnuiti organele artificiale vor fi la discretie. In 2076, va domni din nou comunismul pe Pamant! Predictiile Vangai ajung pana in 5079, cand, potrivit acesteia, va fi sfarsitul lumii.

Iata ce mai prezice ea:

2014 – Majoritatea oamenilor de pe Planeta va avea cancer de piele.

2018 – China va deveni noua putere mondiala.

2023 – Orbita Pamantului se va schimba usor.

2025 – Europa va fi pustiita.

2028 – Se va dezvolta o noua sursa de energie. Foametea nu va mai fi o problema.

2033 – Gheata de la Poli se va topi. Nivelul Oceanului Planetar va fi in continua crestere.

2046 – Clonarea va fi foarte accesibila.

2076 – Lumea va fi condusa din nou de comunisti.

2084 – Va avea loc renasterea naturii.

2088 – O noua boala va lovi planeta. Oamenii vor imbatrani in cateva secunde.

2097 – Aceasta boala va fi vindecata.

2100 – Soarele facut de mana omului va lumina partea intunecata a Planetei.

2111 – Oamenii vor deveni roboti.

2125 – Ungaria va primi semnale din afara spatiului.

2154 – Animalele devin pe jumatate oameni.

2167 – O noua religie.

2170 – Mare seceta.

2187 – Eruptia a doi vulcani este intrerupta cu succes.

2273 – Se va naste o noua rasa.

2288 – Se va reusi sa se calatoreasca prin timp. Se vor stabili noi contacte cu extraterestrii.

2291 – Soarele se raceste.

2304 – Misterul de pe Luna a fost descoperit.

2371 – Seceta mare.

2480 – Pamantul va fi in intuneric.

3005 – Va fi razboi pe Marte.

3797 – Nu va mai exista viata pe Terra. Insa oamenii vor reusi sa locuiasca pe alte planete din sistemul solar.

Preluare dupa 9am.ro

Lasati un raspuns