Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Românii de pretutindeni, în rugăciune la trecerea dintre ani

Trecerea în noul an a fost sărbătorită de românii din ţară şi din diaspora cu rugăciuni de mulţumire pentru binefacerile revărsate de Dumnezeu asupra lor în anul ce a trecut, cerându-i totodată binecuvântarea şi ajutorul pentru anul în care tocmai am intrat. În toate bisericile s-au săvârşit acatiste şi slujbe de mulţumire, iar pe 1 ianuarie s-a oficiat Liturghia Sfântului Ierarh Vasile cel Mare .
În noaptea trecerii dintre ani, Preasfinţitul Siluan, Episcopul ortodox român al Ungariei, în mijlocul unui sobor format din clerici de la Centrul eparhial, a săvârşit în Catedrala episcopală din Gyula slujba Acatistului Mântuitorului nostru Iisus Hristos, însoţit de rugăciunea de mulţumire pentru toate binefacerile pe care Bunul Dumnezeu le-a revărsat asupra preoţilor şi credincioşilor Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria în anul care a trecut şi rugăciunea de la slujba de Te Deum la Anul Nou, cerând binecuvântarea lui Dumnezeu şi pentru anul care a început, informează Biroul de presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria, informează „Ziarul Lumina”.
La final, Preasfinţia Sa a adresat credincioşilor veniţi la catedrală un cuvânt de învăţătură, după care i-a poftit pe toţi în sala de şedinţe a Centrului eparhial, unde, potrivit obiceiului, au închinat un pahar de şampanie, făcându-şi urări pentru noul an.
În ziua Anului Nou, Preasfinţitul Episcop Siluan împreună cu slujitorii Catedralei eparhiale din Gyula au săvârşit Sfânta Liturghie a Sfântului Ierarh Vasile cel Mare. Cu câteva zile înainte de acest eveniment, Preasfinţitul Siluan a avut o întâlnire la Micherechi cu toţi preoţii din Episcopia Ortodoxă Română din Ungaria, însoţiţi de familiile acestora.
Cumpăna dintre ani în Episcopia Spaniei şi Portugaliei
Sfârşitul anului 2011 a fost comemorat şi la Paraclisul episcopal ‘Naşterea Domnului’ al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei şi Portugaliei, după cum informează episcopiaspanieiportugaliei.es. Încă din ajunul Anului Nou, Preasfinţitul Părinte Episcop Timotei a săvârşit Vecernia şi Litia, după care s-a oficiat Utrenia, iar în prima zi a anului calendaristic a fost săvârşită Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare. Mulţi credincioşi s-au împărtăşit din bucuria trecerii în noul an prin aceste sfinte slujbe, alături de chiriarhul lor, de la care au primit cuvinte folositoare la începutul unui nou an şi îndemnul de a-L urma pe Hristos. Preasfinţitul Episcop Timotei i-a sfătuit pe români să înceapă anul 2012 cu nădejdea în Dumnezeu, deşi anul care a trecut a fost unul plin de greutăţi, având convingerea că noi, fiind bântuiţi de păcate, trebuie să ştim că la capătul fiecărui drum este Hristos, Care ne aşteaptă mereu cu braţele deschise. În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinţia Sa a săvârşit şi o hirotonie întru diacon a tânărului Nicolae Maria, pe seama Parohiei ‘Sfântul Mare Mucenic Pantelimon’ din Torrejon de Ardoz, Spania. La finalul slujbei, în cadrul căreia s-a integrat şi slujba de Te Deum pentru binefacerile primite de la Dumnezeu în anul care s-a încheiat şi de ajutor în noul an, credincioşii au cântat cu toţii ‘La mulţi ani!’, în frunte cu Preasfinţitul Episcop Timotei.
Un material preluat din Basilica.ro

Lasati un raspuns