Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Incredibil, dar adevărat: rabini arzând drapelul Israelului

Mişcarea Occupy Wall Street organizează manifestaţii în New York de mai bine de două luni, iar mass-media ignoră sau minimalizează evenimentele. Şi acestea nu sunt singurele manifestaţii de protest din New York despre care presa nu informează corect publicul! În luna septembrie, La New York, în paralel cu demonstraţiile anti-Wall Street – de fapt, la doar câteva sute de metri distanţă – sute de evrei ultra-ortodocşi, în frunte cu câţiva venerabili rabini, au manifestat contra existenţei statului Israel şi contra sionismului, arzând drapelul israelian. Acest fapt pare incredibil, dar este adevărat!

Cine sunt aceşti antisionişti, pe care nimeni nu va îndrăzni totuşi să îi catalogheze drept antisemiţi? Deşi, cu manipularea mediatică a epocii noastre, nu putem şti ce surprize ne mai aşteaptă… Mişcarea Neturei Karta, care este la originea manifestaţiilor antisioniste de la New York, a fost fondată în 1938 la Ierusalim şi are în prezent la nivel mondial sute de mii de adepţi. Ea ţine de un curent iudaic tradiţionalist, a cărui ideologie are la bază Tora, cartea sfântă a evreilor şi care se opune în mod radical sionismului. Acest curent consideră că existenţa unui stat suveran al evreilor în timpul a ceea ce ei numesc „actuala perioadă de exil” încalcă unele principii fundamentale ale iudaismului. Fiind deseori catalogată – din raţiuni propagandistice – drept „o sectă stranie” –, mişcarea Neturei Karta semnalează pe drept cuvânt faptul că ideologia sa nu a adăugat nimic şi nu a modificat cu nimic adevăratele legi ale Torei şi de aceea apelativul „sectă” nu i se poate aplica.

Pretenţia Statului Israel de a vorbi în numele tuturor evreilor nu este, în viziunea grupului Neturei Karta, îndreptăţită şi în plus contravine obligaţiei formulate de Tora de a împiedica profanarea numelui lui DUMNEZEU. Sionismul încalcă, de asemenea, din perspectiva acestei mişcări, obligaţia de a proteja viaţa umană, prin conflictele pe care le provoacă Statul Israel şi furia pe care o trezeşte în rândul celorlalte naţiuni, punând astfel în pericol poporul evreu. Există şi un alt puternic curent antisionist în sânul evreilor ultra-ortodocşi, Haredim, care consideră că Talmudul interzice crearea unui Stat evreu, atâta vreme cât „Mesia nu a venit încă”.

Mişcarea Neturei Karta, care este la originea manifestaţiilor antisioniste de la New York, estimează că Statul Israel este una din cauzele nedreptăţilor la care sunt supuşi palestinienii, fapt care contravine de asemenea preceptelor Torei. Ea acuză de asemeni sionismului de instrumentarea „Holocaustului” şi a antisemitismului pentru a-şi justifica acţiunile. Neturei Karta organizează periodic demonstraţii de protest în care, pentru a-şi exprima dezacordul faţă de existenţa statului Israel şi a se disocia de acţiunile acestuia, ard steagul israelian şi alte simboluri ale acestui stat. Manifestaţiile în care este ars steagul israelian au devenit deja o „tradiţie” şi au loc periodic, chiar dacă sunt ignorate de mass-media care şi-a făcut un obicei din a trece sub tăcere, deloc întâmplător, aceste evenimente.

Preluare dupa http://www.yogaesoteric.net

Lasati un raspuns