Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Prima slujbă de Crăciun, în limba română, după 200 de ani la Bor în Timoc

Pentru prima dată după aproape 200 de ani, românii din Comuna (raionul) Bor  au sărbătorit Naşterea Domnului şi  Crăciunul ascultând sfânta slujbă, în limba română, transmite corespondentul Romanian Global News din Timoc.
Departati de Biserica mama de aproape doua secole romanii din Timoc au ramas sa sarbatoreasca  Craciunul pe stil vechi, dar nimeni nu a mai putut sa-i departa de limba si obiceiuri stramosesti.

Copii romani in fata Paraclisului romanesc din Metonita, in Timoc
In acest an romanii din Comuna Bor au sarbatorit Craciunul impreuna cu parintele Antonie Isac,care inca din vara trecuta  slujeste pentru romanii din zona.

In seara de ajun copiii din satul Metonita au colindat Paraclisul Bisarici Ortodoxe Romane din acest sat, Paraclis sfintit de parintele Boian Aleksandrovic cu catva timp in urma.  Colind romanesc la gura sobei in Timoc
Copiii care au fost cu “Colindretii” pe langa cadourile primite de la parintele Antonie si de la membrii Asociatiei “Ariadnae Filum” si “Sfanta Maxima”, pentru prima data au auzit slujba in limba romana, iar ei au rasplatit cu urari de sanatate si bucurie.

Lasati un raspuns