Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Pentru ca autoritatile sarbe nu le aproba sa construiasca biserica, copiii romani din Spicova au primit darurile afara, pe locul destinat bisericii

Ca urmarea afaptului ca autoritatile sarbe in complicitate cu Biserica Ortodoxa Sarba nu le aproba sa construiasca biserica romaneasca in localitate, copiii romani din Spicova au primit darurile de Craciun pe locul destinat construirii bisericii, sub ocrotirea mult incercatei clopotnite romanesti care prin dangatul clopotului le aduce aminte mereu cine sunt si ce au de facut.
Astfel in ziua de 6 ianuarie în satul Sipicova, al doilea an la rând, au fost împartite pachete de Craciun pentru copii, transmite corespondentul Romanian Global News din Timoc.


Pachetele  au fost donate de catre Departamentul pentru Românii de Pretutindeni si Biserica Ortodoxa Româna, parohia Spicova. Evenimente au avut loc pe terenul Biserici Ortodoxe Româna în Spicova in prezenta satenilor a Parintelui Boian Alexandrovic protopop al Daciei Ripensis si Vicar al Timocului si a parintelui Micu Ionut.


La acest eveniment plin de bucurie au participat de satenii din Spicova cu copiii lor, dar si din alte sate din apropierea satului Sipicova, cum ar fi din Halovo si Gradscova care pentru acest eveniment au adus copiii  la Spicova.

Lasati un raspuns