Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Chiar se termina calendarul mayas in 2012?

Poate fi o veste buna sau rea, depinde de perceptia fiecaruia dintre noi, si anume ca atat de mediatizatul calendar mayas care ar trebui sa se incheie la data de 21 decembrie 2012 a fost gresit interpretat. Vestea este buna pentru cei care se temeau ca atunci va veni Apocalipsa, in timp ce vestea rea este ca sfarsitul calendarului poate sa se fi petrecut deja sau sa se amane cu maxim 100 de ani.
Noile calcule ii apartin profesorului Gerardo Aldana, de la Universitatea din California, un expert in istoria maya, iar ele arata ca adaptarea calendarului mayas la cel gregorian are o marja de eroare de 50 – 100 de ani. Calculele initiale au fost realizate folosind o constanta temporala, asa numita constanta GMT, iar datele folosite proveneau din documente medievale.

Gerardo Aldana este convins insa ca aceasta constanta, bazata pe miscarea de revolutie a planetei Venus, nu este mai solida decat un castel de carti de joc, si ca toate calculele considerate corecte sunt eronate. Singura informatie sigura in acest moment, conform cercetatorului american, este ca nu avem o data exacta a sfarsitului calendarului mayas, ceea ce aduce in discutie posibilitatea ca el sa se fi incheiat deja de aproape 100 de ani sau se incheie cel mai tarziu peste un secol.

Preluare dupa http://www.descopera.ro

Lasati un raspuns