Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Sfinţirea Bisericii de Gheaţă la Bâlea Lac

Sâmbătă, 21 ianuarie, începând cu ora 12, în ţinutul de gheaţă şi zăpadă de la Bâlea Lac se va desfăşura slujba de sfinţire a Bisericii de Gheaţă. Prin organizarea acestei festivităţi, va fi marcată includerea în circuitul turistic şi ecumenic al celui mai nou obiectiv din cadrul ediţiei 2011-2012 a Proiectului de Marketing Turistic „Hotel of Ice Bâlea Lac”.

Acesta este cel de-al şaselea lăcaş de cult construit în inima Masivului Făgăraş, la Bâlea Lac, primul edificiu de acest fel fiind realizat în sezonul de iarnă 2006-2007.

Biserica de Gheaţă are o formă asemănătoare cu obiectivele construite în sezoanele trecute, modelul după care s-au inspirat constructorii fiind o biserică veche din satul sibian Mălâncrav. Obiectivul este amplasat în aproximativ acelaşi loc ca şi sezoanele trecute, în imediata apropiere a Staţiei de Telecabină, a Hotelului de Gheaţă şi a „satelitului” Increase

Hotel of Ice, complexul de formă moleculară format din trei camere tip iglu, unite printr-un hol central cu aceeaşi formă.

La fel ca şi anii trecuţi, ineditul lăcaş de cult, singurul obiectiv de acest fel din această parte a Europei, va avea un caracter ecumenic, fiind deschis spre vizitare, în mod gratuit, oricărui turist, indiferent de orientare religioasă.

După ce va fi binecuvântată, biserica va găzdui diverse slujbe sau programe religioase, private sau cu acces liber. Pentru acest sezon, există deja mai multe rezervări pentru evenimente la Biserica de Gheaţă, printre care şi două cununii ale unor cupluri din Marea Britanie.

În anii anteriori, Biserica de Gheaţă de la Bâlea Lac a găzduit programe de rugăciuni organizate de diverse culte sau biserici, dar şi mai multe botezuri şi două cununii religioase. Slujba de sfinţire va fi oficiată de mai mulţi preoţi, reprezentanţi ai diverse culte recunoscute în ţara nostră.

Preluare dupa http://www.business-forum.ro

Lasati un raspuns