Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

A construit macheta unei manastiri cu 6 milioane de bete de chibrit

Dupa 16 ani de munca, un artist bulgar pe nume Plamen Ignatov a reusit sa construiasca macheta unei manastiri, folosind 6 milioane de bete de chibrit.
Michelangelo a lucrat timp de trei ani pentru a-l sculpta pe David, iar “Cina cea de taina” a lui Da Vinci a durat si ea tot trei ani, insa macheta la scara redusa a manastirii Rila din Bulgaria, construita de catre artistul Plamen Ignatov, a durat 16 ani.
Cunoscuta ca Manastirea Sfantului Ivan (Ioan) din Rila, este cea mai mare manastire ortodoxa din Bulgaria (pe rit vechi) si a doua ca marime in lume, fiind devansata doar de Biserica ortodoxa de pe Muntele Athos din Grecia.
A fost fondata in secolul al X-lea, dupa care a fost reconstruita in secolul al XV-lea, servind ca depozit al culturii bulgare in timpul ocupatiilor straine, fiind in prezent sub protectie UNESCO si primind aproximativ 1 milion de vizitatori anual.
Plamen Ignatov a folosit 6 milioane de bete de chibrit la construirea machetei (aproximativ 120.000 de cutii de chibrite), iar lucrarea sa este expusa la Muzeul National de Arheologie din Sofia, capitala Bulgariei.

Preluare dupa http://www.apropo.ro

Lasati un raspuns