Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Cel mai bizar manuscris din istorie ar putea fi descifrat

Bizara colecţie de simboluri, însemnări şi cifre a pus în dificultate lumea ştiinţei în ultima sută de ani. Acum, graţie datării cu carbon, cercetătorii au încput să descifreze secretele manuscrisului Voynich, cel mai neînţeles artefact de tipul său din lume.
Oamenii de ştiinţă au reuşit să determine data aproximativă când a început să fie scris volumul, în secolul al XV-lea, cu peste un secol mai devreme decât se credea iniţial. Deşi specialiştii nu se află încă foarte aproape de a înţelege conţinutul manuscrisului, cunoaşterea originilor sale cronologice îi duce cu un pas mai aproape de această descoperire.

Cartea a fost descoperită în anul 1912, în Villa Mondragone, aproape de Roma, de către anticarul Wilfried Michael Voynich, în timp ce scormonea printr-un cufăr cu volume. Bărbatul a petrecut restul de 18 ani ai vieţii lui încercând să descifreze reprezentările amestecate de plante, cercuri şi oameni rugându-se la fântâna tinereţii cuprinse în manuscris, dar a murit înainte de a săvârşi această sarcină.

Artefactul a fost apoi transmis peste generaţii printre cercetători, care au conchis că modul bizar de expunere al informaţiilor din carte este un soi de limbă, chiar dacă nu una cunoscută. Vreme de zeci de ani, mai multe echipe de cercetători au încercat să descopere misterul din jurul manuscrisului Voynich, însă cea mai importantă realizare este cea recentă a măsurării izotopului C14 din componenta obiectului.

“Cine ştie despre ce se scrie înauntru? Totuşi, pare a fi o serie de teme care ar putea trata despre alchimie. Secretomania si simbolismul sunt uneori asociale cu alchimia, aşadar în spiritul acestei tradiţii este posibil ca manuscrisul să fi fost încifrat înadins”, este de părere dr. Greg Hodgins, implicat în analiza artefactului.

Sursa: Dailymail

Preluare dupa http://www.descopera.ro

Lasati un raspuns