Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Manuscrisele de la Marea Moarta ajung online

Cu o vechime de peste 2.000 de ani, manuscrisele de la Marea Moarta, una dintre cele mai mari descoperiri arheologice ale tututor timpurilor, vor ajunge online, si asta gratie eforturilor combinate ale autoritatilor israeliene si ale specialistilor Google. Proiectul isi propune sa aduca in fata oricarui doritor cele aproximativ 30.000 de fragmente de manuscris care, pana in prezent, fusesera accesibile doar unui numar redus de specialisti.
Copiile online ale manuscriselor vor fi disponibile in limbile lor originale: aramaica, greaca si ebraica, alaturi de acestea fiind adaugata si o versiune in limba engleza.

“Oricine va putea accesa manuscrisele de la Marea Moarta, fie ca este la birou, pe canapea sau in fata unui laptop. Totul va fi disponibil cu un singur click, iar doritorii vor putea citi absolut orice document care li se pare interesant”, afirma Pnina Shor, unul dintre oficialii Autoritatii Israeliene pentru Antichitati.

Manuscrisele de la Marea Moarta au o imensa importanta istorica: ele contin fragmente din Vechiul Testament si au jucat un rol critic in explicarea originilor iudaismului si crestinismului. Manuscrisele vor fi disponibile in curand pe Google Books.

Preluare dupa http://www.descopera.ro

Lasati un raspuns