Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Ce spune Vaticanul despre Big Bang si viata extraterestra

Jose Gabriel Funes, directorul Observatorului Vaticanului, a spus ca teoria Bing Bang-ului nu este in contradictie cu mesajul religios al Bibliei, iar viata inteligenta extraterestra, daca s-ar descoperi, reprezinta tot creatia lui Dumnezeu.
Directorul Observatorului Vaticanului a spus ca biserica este deschisa teoriei stiintifice, potrivit careia lumea a aparut in urma unei explozii cosmice, de acum miliarde de ani, potrivit Catholic News Agency.
“Teoria Bing-Bang-ului nu este in contradictie cu credinta”, a declarat Jose Gabriel Funes, cu ocazia anuntului facut de Vatican, despre expozitia ce se va deschide si care va cuprinde fotografii, instrumente de observare si minerale de pe Luna si Marte.

Expozitia, intitulata “Povestiri din alta lume: Universul din interiorul nostru si din afara”, va fi deschisa de catre Vatican, in perioada 10 martie – 1 iulie la Pisa, locul de nastere al lui Galileo Galilei, parintele astronomiei moderne.

Explicatia Big Bang-ului reprezinta “cea mai buna teorie, pe care o avem in prezent despre crearea Universului”, a declarat Funes. Teoria sustine ca acum 14 miliarde de ani a inceput procesul creatiei, cu o explozie colosala, in care spatiul, timpul, energia si materia au fost create si galaxiile, stelele si planetele – care sunt intr-o continua expansiune – au devenit realitate.

“Noi stim ca Dumnezeu este Creatorul” si ca “El este un Tata bun, care are un plan providential pentru noi, care suntem copiii lui, iar tot ceea ce putem invata despre originea Universului nu este in contradictie cu mesajul religios al Bibliei”, a adaugat Funes.

El este deschis, in calitate de astronom si de catolic, la aceasta explicatie privind crearea Universului, in ciuda “unor intrebari fara raspuns”. Funes a mentionat ca, desi nu exista nicio dovada despre viata inteligenta din Univers, “nu o putem exclude”, deoarece studiile arata ca exista aproape 700 de planete, unde s-ar putea gasi viata.

“Daca in viitor s-ar descoperi in Univers, existenta vietii inteligente, nu cred ca acest lucru ar contrazice mesajului religios al creatiei, deoarece si aceasta ar fi tot creatia lui Dumnezeu”, a declarat directorul observatorului Vaticanului.

Foto: catholicnewsagency

Preluare dupa http://www.ziare.com

Lasati un raspuns