Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Franks, despre hora de la Busteni: Eu sunt mormon, nu-mi permit gesturi imorale

Seful misiunii Fondului Monetar International in Romania, Jeffrey Franks, si-a aparat participarea la o petrecere din Busteni, pentru care a fost criticat mai ales de Opozitie, spunand ca a fost organizata de Ministerul Finantelor si BNR.
“Am fost invitat la o masa traditionala, unde am avut ocazia sa gust din bucatele romanesti”, a declarat Franks, precizand ca tratatia a avut drept scop cunoasterea traditiei si culturii din tara noastra.
“Eu sunt un om religios, sunt mormon, nu consum alcool, nu fumez, nu beau cafea, nu imi permit niciun fel de gest imoral. Constiinta mea este curata”, a continuat Franks, in cadrul unei conferinte de presa pentru prezentarea concluziilor celei de-a patra misiuni de evaluare a acordului cu FMI, Comisia Europeana si Banca Mondiala.

In urma petrecerii de la Busteni, unde a jucat hora cu seful ANAF, Sorin Blejnar, si primarul PDL din Busteni, Emanoil Savin, vicepresedintele PSD Corina Cretu a cerut, printr-o scrisoare deschisa adresata directorului general al FMI, Christine Lagarde, sa-l retraga pe Franks din functia de negociator-sef in relatia cu Romania, acuzandu-l pe acesta de fapte incompatibile cu statutul sau.

“Este inadmisibil ca – in tara careia domnul Franks ii impune austeritate maxima, unde se moare de foame si de frig la propriu, unde sunt oameni care protesteaza in ger pentru ca nu mai pot trai cu salariile si pensiile pe care le au, o tara care nu mai poate oferi servicii decente de educatie si de sanatate – reprezentantul FMI sa participe la petreceri fastuoase, alaturi de functionari ai statului roman, in restaurante de lux, din statiuni pe care putini romani si le pot permite”, a spus Cretu.

Preluare dupa http://www.ziare.com

Lasati un raspuns