Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Cel mai puternic simbol al anului 2012: Dragonul, energia Yang cu semnificatii ascunse

Dragonul de Apa, unul dintre cele mai norocoase semne din Zodiacul Chinezesc.
Dragonul Antic Chinezesc este simbolul suprem al energiei Chi. Se spune ca in Zodiacul Chinezesc nu exista un semn mai puternic ce poate aduce noroc. Fiind una dintre cele patru creaturi care ne arata cele patru directii cardinale, Dragonul aduce intotdeauna noi inceputuri. De asemenea, detine puterea de a imbogati cu apa acolo unde este secera, simbolizand abundenta si usurarea. Succesul continuu, reusitele exceptionale sau prosperitatea fac si ele parte din arsenalul pe care il are Dragonul, acesta remarcandu-se ca cel mai popular semn asiatic.

Legenda celor noua Dragoni

Delta celor Noua Dragoni (in chineza Kowloon) , in trecut o insula de langa Hong Kong, are un trecut de legenda. Se spune ca insula a fost astfel denumita de catre un imparat chinez ce a ajuns acolo dupa Dinastia Sung. Initial, el a denumit acest loc dupa cele opt coline maiestoase ce se inaltau in imprejurimi, insa servitorul lui a propus ca si imparatul insusi sa faca parte din denumirea insulei. Astfel, nomenclatura Gau-lung (Cei Noua Dragoni) a luat nastere.

1. Dragonul P’u-lao: Serveste drept protector si prevede pericolele. De obicei este inscriptionat pe clopotele sacre sau pe gonguri.
2. Dragonul Ch’iu-niu: Creatorul energiei Yang cu ajutorul muzicii antice a Dragonului.
3. Dragonul Pi-his: Detinatorul cunoasterii, al norocului si al virtutii educatiei.
4. Dragonul Pa-hsia: Detinatorul puterii si al sprijinului emotional in vremuri grele.
5. Dragonul Chao-feng: Pazitorul locurilor sfinte, al pamanturilor sfinte si al templelor.
6. Dragonul Chih wen: Simbolizeaza puterea apei asupra focului.
7. Dragonul Suan-ni: Marele protector emblematic impotriva tradarii de orice fel.
8. Dragonul Yai-tzu: Protectorul oamenilor impotriva vatamarii fizice.
9. Dragonul Pi-kau: Apara impotriva disputelor verbale sau a acuzatiilor false.

Dragonul – simboluri pentru 2012

Dragonul Antic Chinezesc

Dragonul a fost intotdeauna un simbol al increderii in propriile forte si al curajului. Dragonul ajuta inima sa fie mai puternica si mentine aprins focul interior al pasiunii, ajutandu-ne sa ne ridicam spiritual si sa infruntam orice ne iese in cale.

Dragonul si Tigrul

Aceste doua forte supreme ale Universului reflecta puterea primordiala a existentei semnelor Yin si Yang. Pentru chinezi, tigrul reprezinta emblema demnitatii si a curajului. In combinatie cu abundenta, norocul si energia Yang aduse de Dragonul Chinezesc, un astfel de “amestec” de puteri nu va putea fi niciodata invins.

Dragonul ce calareste norii

Norii sunt simboluri ale mobilitatii celestiale deoarece numerosi zei sau nemuritori obisnuiau sa se foloseasca de acestia pentru a calatori. Norul este de asemenea considerat si un aducator de noroc, purtând dupa el ploaia ce ajuta la cresterea culturilor. Atunci cand imbinam Dragonul cu Norul obtinem emblema perfecta pentru a lasa pozitivul sa se manifeste in viata noastra.

Dragonul si Pasarea Phoenix

Impreuna, Dragonul si Pasarea Phoenix simbolizeaza energiile Yin si Yang: echilibrul perfect. Totusi, luate in parte, fiecare simbol este extrem de puternic. Astfel, in combinatie, Dragonul si Pasarea Phoenix reprezinta o uniune a succesulu, prosperitatii, prieteniei, dragostei si iluminarii. La festivitatile matrimoniale, uniunea acestor doua creaturi binecuvanteaza indragostitii cu mult noroc in iubire si sectorul financiar. Mai mult, ele denota inceputul unei familii dinastice cu Dragonul simbolizand patriarhatul, iar Pasarea Phoenix matriarhatul.

Dragonul Chinezesc si Perla

Perla este deseori infatisata alaturi de Dragonul Chinezesc, spunandu-se despre ea ca simbolizeaza luna. Mai mult, o legenda ne povesteste faptul ca Dragonul a devenit obsedat de luna si a innebunit incercand sa o fure de pe cer. Alte povesti infatiseaza luna ca fiind un ou pe care Dragonul il poarta legat de un lant sub barbie pana in momentul in care acesta va cloci. De departe cea mai populara legenda chinezeasca este aceea conform careia perla reprezinta intelepciunea Dragonului.

Dragonul Chinezesc si Dragonul European

In mod ironic, Dragonul European este considerat malefic, in timp ce Dragonul Chinezesc simbolizeaza noroc si putere – in special asupra fortelor naturii. Istoric, Dragonul Chinezesc este simbolul Imparatului Chinei, iar multi cercetatori sunt de parere ca reprezentarea acestuia isi are de fapt originile intr-un crocodil de apa de masuri impunatoare

Preluare dupa http://www.garbo.ro

Lasati un raspuns