Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

BLASFEMIE GIRATĂ DE EPISCOPIA ORTODOXĂ ROMÂNĂ DIN UNGARIA. Un deputat FIDESZ atrage participanții la un festival rock din Ungaria cu o falsă icoană făcătoare de minuni, operă a părintelui Arsenie Boca!

Primarul din Pusztaottlaka (in romaneste Otlaca Pustă), care este si deputat FIDESZ, Simonka György, va organiza in perioada 15-20 august 2012 un festival de muzica rock in localitatea pe care o pastoreste.
Pentru a promova acest festival rock, Simonka a publicat pe pagina de internet a festivalului un anunt prin care inceara sa atraga participanti la acest festival. Elementul cheie al promovarii festivalului rock este o icoana facatoare de minuni care ar fi opera parintelui Arsenie Boca. 
Unii localnici sustin faptul ca aceasta asa-zis icoana facatoare de minuni ar fi de fapt o inventie a deputatului FIDESZ Simonka György. Acestea sunt sustinute si de o simpla cautare de Google care nu scoate nimic la iveala cu o pretinsa icoana facatoare de minuni, opera a parintelui Arsenie Boca.

Curios, am apelat la un prieten jurnalist care este familiarizat cu temele religioase si care mi-a confirmat ca nu a auzit de vreo icoana facatoare de minuni si pictata de parintele Arsenie Boca.
Pretinsa icoana facatoare de minuni a lui Simonka György este in fapt un tablou care infatiseaza “Cina cea de taina”. Simonka pretinde ca rugandu-se la aceast tablou a avut succes in afaceri. Potlogaria este sustinuta in presa din Ungaria de o femeie de afaceri care sustine, chipurile, ca ar fi avut si ea succese financiare dupa ce s-a rugat la acest tablou.
Un detaliu important este faptul ca primarul localităţii Otlaca Pustă, deputatul parlamentar FIDESZ Simonka György face parte (ca mirean) din adunarea eparhială a Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria.
Foarte implicat in promovarea acestei blasfemii este implicat si arhimandritul Calinic (pe numele lui Kovács Levente) angajat al Episcopiei Ortodoxe Române din Gyula (Ungaria).

Redau mai jos traducerea articolului aparut pe pagina oficiala a festivalului LikeFest:
„Miracole, totuşi, există…
De ce afirmăm că există miracole?
Pentru că, după cum aminteam în introducere, la Otlaca Pustă există ceva care nu se găseşte în niciun alt loc, iar despre ce e vorba, te poţi convinge şi tu cu ocazia festivalului LikeFest.
De ce afirmăm că exisă miracole?
Pentru că, după cum a spus, la Otlaca Pustă există ceva care nu este în niciun alt loc. Obiectul mistic despre care e vorba este o icoană. Mai precis, o creaţie pe care un vestit clarvăzător, un călugăr martir a realizat-o în închisoare. Pictura azi a devenit legendară.
Pictura este creaţia părintelui Arsenie Boca, cel care în anii ’80 a prezis nenumărate lucruri cu o precizie înfiorătoare, printre care căderea şi moarte fostului dictator Ceauşescu.
Acestei icoane i se atribuie o mare importanţă, deoarece mulţi oameni mărturisesc că cei care au văzut-o şi s-au rugat la ea, în scurt timp au atins mari succese şi s-au îmbogăţit. Simonka György, deputat parlamentar, este unul dintre aceştia. De aceea, mulţi apreciază că această pictură este icoana succesului omului activ.
Din păcate, până acum icoana a fost văzută doar de câţiva oameni, dar am dori ca accesul la aceasta să nu fie un privilegiu. Cu eforturi comune dorim ca la Otlaca Pustă să se ridice, pe terenul festivalului Lika Fest o biserică de lemn în stil maramureşan, care s-ar înălţa spre cer 22 de metri. Am dori ca biserica de lemn de la Otlaca Pustă, în care va fi adăpostită creaţia părintelui Arsenie Boca să devină un simbol al succesului. În acest fel, icoana va deveni accesibilă oricărui vizitator.
Biserica succesului se clădeşte pe aspiraţiile tale, în curând te vei putea convinge de acest lucru!
Sursa articol aici.
Poze de la conferinţa de presă de la Otlaca Pustă, cu ocazia căreia primarul localităţii, deputatul FIDESZ Simonka György, a anunţat organizarea festivalului rock LikeFest în această localitate în care tot el a desfiinţat şcoala românească, iar ca punct de atracţie a adus “icoana făcătoare de minuni”.
De la dreapta la stânga: Simonka György, bucătarul, Bognár Levente – viceprimarul Aradului, arhimandritul Calinic ( Kovács Levente), Episcopia Ortodoxă Română din Gyula (Ungaria).


Deputatul Simonka Gyorgy alaturi de premierul Ungariei, Viktor Orban, intr-un clip publicitar al campaniei electorale pentru alegerile din 25 aprilie 2010

Activitatea parlamentara a deputatului FIDESZ Simonka Gyorgy s-a concretizat in 2011 in doar 5 minute de interventii de la tribuna Parlamentului budapestan, fiind detinatorul recordului la acest capitol.
Un alt detaliu interesant cu privire la deputatul FIDESZ Simonka Gyorgy este legat de faptul ca, desi provine dintr-o familie de romani, acesta declara pe profilul sau de pe o retea de socializare ca volumul sau preferat este “Dati-mi muntii inapoi” scris de Wass Albert, groful maghiar condamnat in Romania pentru crime de razboi, binecunoscut pentru literatura sa sovina si antiromaneasca.
Mai grav mi se pare faptul ca acest deputat FIDESZ, care face parte din adunarea eparhială a Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria, este promovat chiar si de catre Patriarhia Romana, printr-un articol postat pe pagina agentiei de stiri Basilica.ro. Deputatul FIDESZ Simonka Gyorgy, care apare ca fiind Gheorghe Simonca pe Basilica.ro, este implicat alaturi de Episcopia Ortodoxa Româna din Ungaria şi Arhiepiscopia Aradului, intr-un proiect transfrontalier european privind turismul religios, care urmează să fie înaintat în comun de cele două Eparhii. Coincidenta face ca Simonka sa fie primarul unei localitati din Ungaria unde a aparut brusc o icoana facatoare de minuni. Ca doar ce turism religios e ala fara atractii religioase? Si ce atractie religioasa poate fi mai potrivita decat o icoana facatoare de minuni?

Lasati un raspuns