Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Romanii din Lugano au, incepand din 5 februarie, un nou preot in parohie. Pe Parintele Gabriel Popescu

Un eveniment deosebit pentru comunitatea ortodoxa romana din Elvetia s-a petrecut pe 5 feruarie 2012 cand, la Lugano, a fost hirotonit ca preot Gabriel Popescu de catre Inalt Prea Sfintitul Iosif venit de la Paris special pentru aceasta ocazie. La ceremonie au participat aproape 300 de romani.
Gabriel Popescu va pastori, de acum incolo, crestinii ordodocsi din parohia Lugano, alaturi de parintele Mihai Mesesan. Informatician si teolog la baza, Pr. Gabriel Popescu lucreaza si locuieste la Milano, in Italia si, impreuna cu sotia sa, Violeta Popescu (fosta Patrunjel) scriitoare si absolventa, la randul ei, a doua facultati – istorie si teologie, asistenta sociala, au pus bazele Centrului Cultural Italo-Roman si a Bibliotecii Romanesti din Milano, organizand pana acum mai mule evenimente de marca pentru promovarea culturii romane si a dialogului intre cultura italiana si cea romana.

Impreuna acestia au doi copii.
In sectiunea de limba italiana a Romanian Global News puteti asculta un interviu acordat de acesta corespondentului Radio Romania International precum si televiziunii elvetiene, prezenta la eveniment.

Lasati un raspuns