Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Exorcistul de la Tanacu, liber “graţie” autorităţilor: Parchetul nu a făcut recurs din “etc.” motive!

Decizia Judecătoriei Vaslui, de eliberare condiţionată a lui Daniel Corogeanu, cunoscut opiniei publice drept Exorcistul de la Tanacu, putea fi atacată, potrivit legii, la Tribunal. Parchetul nu a făcut, însă, recurs, căci a apreciat că soluția este corectă, mai ales că, printre altele, deținutul a participat “la activități de alfabetizare a deținuților etc.”.
Exorcistul de la Tanacu, pe numele său real Daniel Corogeanu, este liber, astăzi, şi “graţie” complicităţii autorităţilor, fie ea manifestată (şi doar) prin pasivitate.
Nimeni nu a înaintat recurs vizavi de decizia de eliberare condiţionată a lui Daniel Corogeanu, pronunţată joi, 24 noiembrie, de Judecătoria Vaslui. În conţinutul hotărârii se menţionează: “Cu drept de recurs în trei zile (…) de la pronunţare pentru Ministerul Public”.

Parchetul a găsit “etc.” motive să nu facă recurs

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a remis EVZ un Comunicat în care precizează că procurorii vasluieni nu au atacat decizia de eliberare, deoarece au considerat-o legală. “Soluţia de eliberare condiţionată a condamnatului Corogeanu Daniel pronunţată de Judecătoria Vaslui a fost analizată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui şi s-a apreciat că aceasta este temeinică şi legală întrucât îndeplinea condiţiile legale, având avizul favorabil al comisiei şi respectiv al psihologului din penitenciar, zile de muncă câştigate, participarea la activităţi de alfabetizare a deţinuţilor, etc.”.

Daniel Corogeanu a fost condamnat în 2008 la executarea a şapte ani de închisoare, pentru comiterea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, ce a avut ca urmare moareta victimei. A fost pus în libertate în 2011, după ce Comisia de Eliberare Condiţionată din cadrul Penitenciarului Vaslui a avizat favorabil cererea sa, pe motiv că s-a purtat bine în detenţie şi a executat deja două treimi din pedeapsă. Iar Judecătoria Vaslui a încuviințat-o.

Cazul a făcut furori în presa occidentală

Corogeanu a fost arestat, în 2005, sub acuzaţia că, împreună cu mai multe măicuţe de la Mânăstirea Tanacu, judeţul Vaslui, au ucis-o, în timpul unui ritual de exorcizare, pe o altă măicuţă, Irina Cornici. Corogeanu şi măicuţele (eliberate şi ele între timp din penitenciar) au sechestrat-o pe Irina Cornici într-o chilie. Au legat-o la mâini şi picioare cu sfori, “pentru a scoate duhul rău”.

Pe 13 iunie 2005, pentru că tânăra era agitată şi se manifesta violent la “tratamentul” la care era supusă – ulterior a apărut ipoteza că ar fi suferit de o boală psihică -, Corogeanu şi măicuţele au legat-o cu lanţuri de o cruce de lemn. I-au pus un căluş în gură. Irina Cornici fost ţinută pe cruce trei zile, fără mâncare. În a treia zi, în urma “exorcizării”, măicuţa a murit. Cazul a stârnit reacţii inclusiv în presa occidentală. Sute de articole şi zeci de cărţi au fost scrise în urma “Cazului Tanacu”.

Preluare dupa http://www.evz.ro

Lasati un raspuns