Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Opt predictii facute de George Soros: Acum, important e sa supravietuiesti, nu sa te imbogatesti!

Omul de afaceri George Soros a facut 8 predictii economico-politice destul de sumbre pentru acest an, intr-un interviu acordat cu ocazia intrunirii grupului Tiger 21.
Acest grup reprezinta interesele unor puternici oameni de afaceri din lume, printre care George Soros, Mohammed El-Erian, Carl Icahn sau Jim Rogers.
Soros a spus ca actualul mediu economic este in dificultate si este cea mai grea perioada pe care a intampinat-o pe pietele financiare in intreaga sa viata. Soros se anunta ca anul acesta se va pune in discutie gradul de acoperire al datoriei publice pe care o au tarile, mai ales cele din zona europeana.

Criza din aceasta perioada este mult mai puternica decat cea din 2008, intrucat, spre deosebire de SUA, Uniunea Europeana nu are o institutie central bancara care sa actioneze precum FED-ul, care a inundat cu bani pietele financiare in acea perioada pentru a salva de la colaps multe institutii financiare si chiar multe branduri, mai ales din sectorul auto.

“Atunci cand a fost introdusa moneda euro, toata lumea stia ca nu exista acel control pe care il exercita o Trezorerie. Nu a fost o unitate fiscala si nici macar una politica. Vointa politica astazi este mult mai mica decat era in 1990”, a spus Soros.

Soros, cu ocazia reunirii Tiger21, a comentat si 8 dintre previziunile facute de partenerii sai din acest grup…

1. Una sau mai multe tari vor parasi zona euro anul acesta
Soros crede ca sunt 50% sanse ca Grecia sa dea faliment, cu toate masurile de austeritate impuse si chiar in ciuda faptului ca guvernul elen a ajuns la o intelegere cu investitorii privati pentru un haircut de 50% al datoriei publice

2. Colapsul economiei chineze
Soros a respins ideea, dar a atras atentia ca bula pietei imobiliare din China a crapat, aceasta si din cauza efectelor crizei financiare care s-au raspandit si in China

3. John Corzine va face puscarie
Soros da 100% sanse pentru ca fostul sef de la MF Global sa ajunga dupa gratii. MF Global a fost o institutie importanta de brokeraj la nivel mondial financiar, care se baza pe tranzactiile cu instrumente derivate, cum ar fi contractele futures şi optiunile, dar si contractele pentru diferenţă (CFD-uri). La data de 25 octombrie 2011 MF Global a raportat o pierdere de 191.6 milioane dolari trimestrial, ca urmare a tranzactionarii de obligatiuni de stat europene. Ca si reactie, raspunsul agentiilor Moody si Fitch au decis sa reduca ratingul companiei la Junk.

4. Iran va fi atacata de Israel sau SUA
Soros crede ca asa ceva este improbabil, insa a mentionat ca nu crede ca regimul politic al acestei tari va rezista pana la finalul anului.

5. Aurul va depasi 2000 de dolari pentru o uncie
Soros nu crede ca acest lucru se va intampla si considera ca aurul este ultimul balon speculativ care se va sparge. A fost ultimul refugiu insa, daca balonul se va sparge, nu crede ca aurul va ajunge sub 1000 de dolari, pretul unei uncii.

6. Discrepanta dintre bogati si saraci, in SUA, se va adanci, pe fondul revoltelor sociale
Omul de afaceri spune ca acest lucru deja se intampla, insa nu este foarte mediatizat.

7. Sansele lui Barack Obama de a fi reales
Soros nu s-a pronuntat foarte clar, deoarece a spus ca depinde foarte clar de cine va fi candidatul din partea Republicanilor. “Obama are cele mai multe sanse”, a adaugat, insa, Soros.

8. Rata somajului va ajunge in SUA la 7,5%
Soros nu se asteapta , in principiu, ca rata somajului sa creasca peste aceasta cifra in SUA. “In momente ca acestea, important este sa supravietuiesti, nu sa ajungi sa fii bogat.”

Preluare dupa http://www.cariereonline.ro

Lasati un raspuns