Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Credeai că ţăranii noştri sunt barbari când taie porcul? Uite-i pe vietnamezi ce ritual dement au – Taie bietul animal pe jumătate de viu

Un ritual din Vietnam presupune ca porcii să fie tăiaţi pe din două cât timp animalele sunt încă în viaţă. În comparaţie cu tradiţia pe care o au românii de Ignat, vietnamezii chinuie bietele animale şi le taie în jumătăţi sub privirile curioşilor, respectând astfel un ritual pe care doar ei îl înţeleg.

De Ignat, adică în ziua de 20 decembrie, ţăranii din România obişnuiesc să-şi taie porcii îngrăşaţi în vederea preparării bucatelor tradiţionale pentru sărbătorile de iarnă. În Vietnam, când vine vorba de tradiţii legate de acelaşi animal, lucrurile stau cu totul altfel. Vietnamezii reuşesc să îi întreacă pe români în privinţa acestui ritual crud de tăiere a porcilor.

Patru bărbaţi ţin fiecare de un biet porc, care este legat de toate picioarele. Apoi un alt bărbat se apropie cu un iatagan imens şi îl taie pe bietul animal pe burtă, pe din două, iar martorii privesc – deloc îngroziţi – cum sângele ţâşneşte din abdomenul porcului. Oamenii care sunt martori la acest ritual par să îl încurajeze şi să îl aclame pe bărbatul cu lama imensă, în timp ce acesta taie definitiv animalul în două jumătăţi egale.

Preluare dupa http://www.cancan.ro

Lasati un raspuns