Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

“Dosarul Caltabosul” le-a schimbat viata fostilor ministri ai Agriculturii! Remes s-a izolat de lume Muresan s-a dat cu biserica

Aproape ca lumea uitase de cei doi fosti ministri ai Agriculturii implicati in celebrul “dosar Caltabosul”. Ieri insa, Decebal Traian Remes si Ioan Avram Muresan au revenit in atentia opiniei publice.
Ex-ministrii Decebal Traian Remes si Avram Muresan au fost condamnati, ieri, de magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie la cate trei ani de inchisoare cu executare pentru fapte de coruptie in vestitul “dosar Caltabosul”, insa sentinta nu este definitiva. Tot acest scandal le-a schimbat viata celor doi ministri. Rareori Remes a mai fost vazut de vecini in curtea vilei de pe strada Castanilor, din Baia Mare, si mai deloc prin oras. Singurele preocupari au fost familia si firmele sale, din care isi castiga existenta. In ultima declaratie de avere completata in primavara anului 2007 si scrisa de mana apar doua conturi bancare cu sumele de 1.270.000 de lei si 300.000 de lei. Nici viata lui Muresan nu a fost mai roz in aceasta perioada. Vecinii acestuia isi aduc aminte de el ca fiind un om jovial, caruia ii placea sa stea de vorba, insa acum, spun oamenii, nici nu mai da “buna ziua” si arata mai batran si parca bolnav. Surse din anturajul lui Muresan spun ca, in ultima vreme, fostul ministru este vazut des la biserica.

Afaceri murdare

In anul 2007, procurorii anticoruptie au inceput urmarirea penala a celor doi, pentru ca Muresan ar fi intervenit pe langa Remes, pe atunci ministru al Agriculturii, pentru a sprijini o firma din Satu Mare, condusa de omul de afaceri Gheorghe Ciorba. Pentru serviciul facut, Remes a primit produse alimentare in valoare de 1.500 de lei si suma de 15.000 de euro de la Ciorba, care ulterior s-a autodenuntat.

Preluare dupa http://www.cancan.ro

Lasati un raspuns