Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Parohia Viseu de Sus a fost milostivita cu un Opel Astra de la Guvern

Maşinile confiscate de stat prin executarea silită a unor firme şi persoane fizice, în contul obligaţiilor bugetare neachitate, şi transferate la Guvern pentru a fi distribuite în teritoriu au fost date gratuit, în ultimii doi ani, în principal către primăriile PDL, cele mai multe din judeţul Cluj.
Alte astfel de autoturisme au fost date, tot gratuit, pentru 15 mănăstiri, parohii şi biserici, precum şi pentru parcul auto propriu al unor ministere. În total, în 2010 şi 2011, Guvernul a livrat gratuit către anumite primării, unităţi de cult şi autorităţi centrale un număr de 138 autoturisme, inclusiv Jeep-uri, tip Nissan, Ford, Mercedes, Audi, Hyundai, Pontiac, Chrysler, BMW, Volkswagen, Fiat, Opel, Peugeot, Toyota, Citroen şi, în foarte rare cazuri, Dacia.

Astfel de maşini au fost transferate și către primăriile PDL din Maramureș: Cupşeni (un autoturism de teren Nissan Terrano fabricat în 2002), Rozavlea (Fiat Stilo din 2002 şi Mercedes din 2004), Sarasău (Peugeot din 2002). Livrări au fost efectuate de Guvern în ultimii doi ani şi către mănăstiri, parohii şi biserici, pe lista beneficiarilor apărând 15 unităţi de cult, printre care și Parohia Vișeu de Sus pe care premierul Umil Boc a milostivit-o cu un Opel Astra fabricat în 2005.

Conform legii, bunurilor intrate în proprietatea privată a statului trebuie valorificate prin bursele de mărfuri, prin magazinele proprii ale ANAF sau prin licitaţie publică, dar pot fi transmise de Ministerul Finanţelor Publice şi către Secretariatul General al Guvernului, pentru a fi repartizate gratuit ministerelor, autorităţilor publice centrale şi locale, precum şi instituţiilor de cult. Modul de repartizare este stabilit de o comisie interministerială care funcţionează pe lângă SGG, constituită prin decizie a primului-ministru. Emil Boc şi-a numit în această comisie şeful de protocol, Darius Pintilie, secretar general al organizaţiei de tineret a PDL.

Preluare dupa http://www.actualmm.ro

Lasati un raspuns