Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Va fi sau nu va fi sfârşitul omenirii?

La TVR 2, de la ora 14.00, putem urmări documentarul “Ultima profeţie” – o încercare de a descoperi adevărul din spatele unui mit.
Va fi 2012 un moment de cotitură în istoria umanităţii? Conform calendarului vechilor mayaşi, fiecare ciclu al omenirii durează circa 5.000 de ani.
La sfârşitul său, întreaga lume este distrusă, pentru a putea renaşte.
Faptul că ciclul actual se încheie în decembrie 2012 a fost interpretat ca un semn apocaliptic, dar ce părere au oamenii de ştiinţă despre vechea profeţie?

Geologi, antropologi şi astronomi încearcă să găsească explicaţii ştiinţifice pentru ceea ce ar putea sau nu să se întâmple în 2012.

Predicţii şi temeri

Recunoscuţi ca mari astronomi şi matematicieni, mayaşii au creat un calendar ce se remarcă printr-o precizie uimitoare.

Urmărind stelele şi planetele, aceştia au atribuit semnificaţii importante fenomenelor astrologice şi, bazându-se pe ele, au făcut predicţii extraordinare, multe dintre ele adeverindu-se în timp.

Maya rămâne o civilizaţie misterioasă, cu un calendar uimitor de asemănător cu cel al dacilor, şi cu o pregătire astronomică extraordinar de avansată. Poate de aici vine teama de faptul că acest calendar creat de ei se sfârşeşte pe data de 22.12.2012.

Această dată a devenit deja o obsesie şi, ca atare, i s-au căutat diverse explicaţii, majoritatea de esenţă religioasă. Nu este prima oară când apare această isterie.

La început a fost teama de anul 1000. Spaima a fost alimentată de dezordinea cosmică anunţată de astronomi. Cu toate acestea, Soarele a continuat să răsară.

Până la sfârşitul mileniului au avut loc eclipse totale de soare, ploi de stele căzătoare, tsunamiuri şi cutremure. A urmat teama de anul 2000.

Spaima a fost amplificată de problema Y2K, ce ar fi făcut computerele să se prăbuşească, fapt care ar fi dus la prăbuşirea avioanelor, exploziile centralelor nucleare şi alte asemenea scenarii fataliste.

După ce a venit şi a trecut anul 2000 fără evenimente majore, oamenii au luat în calcul alinierea planetelor ca posibil factor al producerii Apocalipsei.

Probabil că după ce şi acest eveniment va trece fără urme, se vor găsi noi şi noi scenarii ale sfârşitului lumii.

http://www.youtube.com/watch?v=F8y8-nw4_GQ
Preluare  dupa http://www.evz.ro

Lasati un raspuns