Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

1.000 de români l-au omagiat pe Cardinalul Lucian Mureşan la ceremonia de la Vatican

Circa 1.000 de pelerini români, în cea mai mare parte greco-catolici, au participat cu credinţă, mândrie şi entuziasm sâmbătă şi duminică, 18 şi 19 februarie 2012, la ceremoniilor ocazionate de creare noilor cardinali la Vatican. Ei au fost alături de Preafericitul Lucian Mureşan, arhiepiscop major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică şi preşedinte al Conferinţei Episcopilor Catolici din România, numit sâmbătă cardinal de către papa Benedict al XVI-lea scrie http://ercis.ro preluat de Romanian Global News.
În aula “Paul al VI-lea” din apropierea bazilicii vaticane , sutele de credincioşi pelerini au aşteptat ore în şir pentru a-l saluta şi felicita pe proaspătul cardinal român şi pentru a primi de la Preafericitul Lucian Mureşan binecuvântarea apostolică. Împreună cu credincioşii s-au aflat numeroase oficialităţi şi înalte feţe bisericeşti din ţară şi din alte ţări, printre care ÎPS Ioan Robu, arhiepiscop şi mitropolit romano-catolic de Bucureşti, şi PS Petru Gherghel, episcopul Diecezei de Iaşi.
Duminică, 19 februarie, în jurul orei 12.00, în Piaţa “San Pietro”, numeroşii pelerini veniţi din toate colţurile lumii au recitat rugăciunea Angelus împreună cu Sfântul Părinte. La sfârşit papa Benedict al XVI-lea, de la fereastra reşedinţei sale, a salutat credincioşii prezenţi în mai multe limbi. În uralele sutelor de romani, Sfântul Părinte a adresat în limba română mai multe cuvinte, printre care îndemnul “Credinţă şi curaj în a vesti evanghelia”.
Un material de Prof. Vicenţiu Ciocan

Lasati un raspuns