Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

5 Secrete de purificare si vindecare pentru organismul tau

Dupa o zi de munca, fiecare dintre noi merita cateva momente de relaxare, purificare si vindecare a organismului nostru.
Meditatia prin dans

De cate ori nu ti s-a intamplat sa ai chef sa dansezi si sa te simti libera? Atunci cand prinzi o fereastra de timp liber in toate activitatile care te solicita zilnic, alege sa dansezi. Da, in propria ta casa. Poti opta pentru o muzica lenta, potrivita meditatiei si sa poti incepe prin a-ti lasi corpul in voia ritmului. Ceea ce vei simti va fi unic.
Dansul, ca orice alta activitate fizica, are un efect benefic asupra sanatatii corpului nostru: ajuta inima, oxigeneaza sangele, elibereaza stresul etc. Pentru ca este vorba de o miscare libera a corpului, poti alege miscarile care ti se potrivesc, nu care ti se impun. Dansul te incarca cu energie pozitiva, te face sa te joci cu spatiul din jurul tau, si fiecare experienta poate fi ceva nou.

Iata cum ii poti da curs creativitatii tale, cum iti poti dezvolta senzualitatea, increderea in sine si cum te poti elibera de toate energiile negative de peste zi. Sa nu mai spunem cum acest gen de relaxare te poate scapa de nervozitate si cum tine depresia la mare distanta.

5 Secrete de purificare si vindecare pentru organismul tau, Momentul de relaxare

Momentul de relaxare

Dupa orele lungi si stresante de munca, dupa ce am luat copiii de la gradinita sau de la scoala, dupa ce am facut putina ordine prin casa etc., e timpul sa trecem la momentul nostru. Momentul nostru de liniste care ne da inapoi calmul si buna dispozitie de care avem nevoie.

Momentul tau care este?

Unele dintre noi aleg sa se relaxeze cu bai fierbinti, cu spuma si uleiuri aromate. Altele aleg sa stea intinse pe pat, sa asculte muzica relaxanta, incercand sa adune ganduri frumoase.

Gatitul este metoda pe care unele dintre noi o aleg pentru a scapa de stresul zilnic. Nu este nimic mai frumos decat atunci cand gatesti cu dragoste pentru cei din jur. Reteta perfecta plus un strop de dragoste.

Mie imi place sa stau intinsa la soare, pe balcon (atunci cand este soare). Lumina si caldura lui ma incarca de energie si ma invigoreaza. Orice metoda de relaxare alegem, trebuie sa stim ca in acest fel reusim sa ne pastram corpul si mintea sanatoase. Prin relaxare ne incarcam cu energie, chakrele ni se refac, stresul se reduce, la fel si tensiunea arteriala.

5 Secrete de purificare si vindecare pentru organismul tau, Secretul odihnei

Secretul odihnei

Nimic nu este mai bun decat un somn odihnitor. Somnul este sursa noastra de energie pe intreaga zi, cel care ne incarca „bateriile”. Somnul este esential pentru sanatatea noastra fizica, mintala si emotionala.

Pe parcursul noptii, sistemul nostru muscular, imunitar si nervos se regenereaza, iar partile din creier responsabile cu emotiile, cu memoria, cu interactiunea sociala, cu luarea deciziilor sau comunicarea se recupereaza dupa o zi de tensiune si stres. Somnul este vital organismului nostru.

Conform specialistilor, sistemul nostru nervos ofera in randament maxim dupa o noapte de somn bun. Tocmai de aceea uneori avem mintea „limpede” dimineata. Important este sa nu ne culcam la ore tarzii si sa dormim intre 6 si 9 ore, in functie de organismul fiecaruia. Cam de atat are nevoie corpul nostru sa se incarce.

Daca ai probleme cu somnul, recomandabil ar fi sa incerci sa te culci in fiecare seara in jurul aceleasi ore pentru a-ti obisnui corpul cu un program. Incearca sa nu mai mananci la ore tarzii, sau mananca mai putin. Cafeaua, alcoolul, tutunul sau Vitamina C nu fac nici ele bine. Sunt dusmanii somnului; incearca sa-i eviti dupa ora 17. Aeriste camera bine. De asemenea, este foarte important sa nu intri in pat cu problemele zilnic. Lasa-le la intrarea in dormitor. Relaxeaza-te si intra in lumea viselor.

5 Secrete de purificare si vindecare pentru organismul tau, Momentul cu cei dragi

Momentul cu cei dragi

Nu exista nimic mai important pe lumea aceasta decat familia si prietenii. Ei sunt cei pe care te bazezi atunci cand treci prin perioade grele, ei sunt cei care se bucura cu tine atunci cand ai succes, ei sunt cei care iti fac ceai atunci cand esti racita si tot ei sunt cei care iti aduc zambetul pe buze in fiecare zi.

Atunci cand suntem inconjurati de oamenii pe care ii iubim, suntem mult mai fericiti. Profita de orice moment alaturi de familia sau prietenii tai, de oamenii in care ai incredere si cu care te simti bine. Socializand cu ei iti impartasesti stresul si problemele, gasesti solutii mai bune la problemele cu care te confrunti, te simti protejata si mai bine. Alaturi de cei dragi sentimentul de singuratate dispare.

Atunci cand iubesti si corpul tau o simte. Studiile au aratat ca oamenii care experimenteaza dureri fizice, simt mai putina durere atunci cand se gandesc la persoana iubita. Si atunci cand iubim, suntem pline de energie si voie buna, doua lucruri care ne influenteaza pozitiv corpul. Iubeste si lasa-te iubita.

Petrece timp alaturi de cei dragi in fiecare zi.

5 Secrete de purificare si vindecare pentru organismul tau, Exercitii de purificare

Exercitii de purificare

Putina activitate fizica in fiecare zi ne ajuta sa ne pastram frumusetea dar si sa ne relaxam. Zece minute sunt suficiente pentru a atinge o stare de bine.
Iata trei exercitii simple care te vor ajuta sa te relaxezi:
Incearca sa gasesti o pozitie in care sa stai si sa te simti cat mai comod posibil: pe scaun, pe canapea, in pat etc. Inchide ochii si incearca sa constientizezi, incet-incet, sezatiile legate de corpul tau. Vom face astfel o „calatorie a perceptiilor” in care vom parcurge intreg corpul. Concentreaza-te asupra talpilor picioarelor, apoi mergi mai sus spre gambe, coapse, bazin, spate, abdomen, piept, gat si cap. In zona capului ne concentram asupra pielii, globilor oculari, obrajilor, maxilarului, buzelor etc. Ideea acestui exercitiu este sa constientizam diferitele parti ale corpului nostru, relaxandu-ne si indepartand astfel stresul. Acest exercitiu obisnuiam sa il fac la inceputul fiecarui curs de teatru. Ne relaxa si ne smulgea din cotidian.
Un alt exercitiu ar fi sa stai pe scaun, cu ochii inchisi si sa incerci sa te relaxezi. Stai cu spatele drept, rezemat de spatar, si intinde mainile si picioarele pe langa corp. Inspira profund pe nas si numara pana la 5, apoi tine-ti respiratia tot pana la 5 si tot asa.
Stai pe podea, cu picioarele indoite si incrucisate, cu talpile lipite una de cealalta. Tine-ti palmele pe genunchi. Impinge talpile in interior, presand una in cealalta, iar cu mainile apasa pe genunchi pana cand nu mai poti. Ramai in aceasta pozitie cateva secunde, revenind la normal si repetand de 2-3 ori. Nu uita sa inspiri cat mai adanc pe nas si sa expiri pe gura.

Preluare dupa http://www.garbo.ro

Lasati un raspuns