Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

O chinezoaică a revenit din morţi după şase zile

O bătrână în vârstă de 95 de ani şi-a şocat consătenii, “înviind” când aceştia îi pregăteau înmormântarea.
Li Xiufeng a fost găsită nemişcată în pat de către un vecin, care o vizitase îngrijorat din cauză că n-o mai văzuse ieşind din casă de două săptămâni. Băbuţa căzuse cu ceva vreme în urmă şi se lovise la cap. Văzând că bătrâna nu se trezeşte, bărbatul a presupus că femeia a murit. “Indiferent cât de tare am zgâlţâit-o şi am strigat-o, nu a reacţionat în nici un fel”, a povestit acesta, citat de site-ul Mirror.co.uk.Deşi femeia avea corpul cald, respiraţia i se oprise, astfel că omul a început s-o pregătească pentru înmormântare. Dar, cum în provincia Guangxi tradiţia cere ca răposatul să rămână în casă timp de câteva zile, pentru ca rudele şi prietenii să-i aducă un ultim omagiu, bătrâna a fost aşezată în sicriu şi lăsată în locuinţa sa.

Cu o zi înainte de ceremonia funerară, bărbatul a vrut să se asigure că totul e în ordine, dar a găsit coşciugul gol. “Ne-am speriat, am chemat în ajutor şi alţi vecini”, a povestit el. În cele din urmă, bătrâna a fost descoperită pe vechiul ei scăunel din bucătărie, gătind. “Am dormit mult timp, iar când m-am trezit mi-era foame”, le-a spus bătrâna sătenilor îngroziţi.

Medicii consideră că Li Xiufeng a suferit o moarte aparentă, fenomen în urma căruia respiraţia se opreşte, dar corpul rămâne cald. “Graţie tradiţiei locale, femeia a avut timp să fie salvată”, a spus un cadru medical de la un spital din regiune. Din păcate, aceeaşi tradiţie a lăsat-o pe bătrână săracă lipită: după ce o persoană moare, toate bunurile acesteia sunt arse.

Preluare dupa http://www.click.ro

Lasati un raspuns