Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Medaliat cu bronz la Olimpiada de la Sydney, Iulian Raicea a devenit preot în Thailanda! Tirist în armata Domnului

Atras de religie încă de pe vremea când era component al lotului olimpic de tir al României, Iulian Raicea (foto, 39 de ani) şi-a încredinţat viaţa lui Dumnezeu. Decizia a luat-o după Beijing 2008, când a plecat în Thailanda.
În patru ani, Iulian Raicea a urcat treaptă cu treaptă, ajungând un personaj important în cadrul Bisericii Ortodoxe din Bangkok, care aparţine de Patriarhia Moscovei. Iniţial, Raicea a fost tuns în monahism (a devenit călugăr), dar între timp a fost hirotonit preot. Acum, fostul medaliat cu bronz de la Olimpiada de la Sydney 2000 în proba de pistol viteză este cunoscut sub numele de ieromonah Serafim. “Este preot-călugăr. Din rândul acestei categorii se aleg arhimandriţii sau episcopii”, explică un reprezentant al clerului din România.

Preşedinte de parohie

Pe site-ul Bisericii Creştine din Thailanda, Raicea este prezentat ca preşedinte al consiliului parohiei “Adormirea Maicii Domnului” din provincia Rachatburi, aflată la 100 de kilometri de Bangkok.

Iulian Raicea a renunţat la sport după o controversă iscată la Olimpiada de la Beijing, unde a concurat ca sportiv pentru România şi ca antrenor al lotului Thailandei. “De atunci nu mai ştim nimic de el. Are o altă viaţă”, spun cei din Federaţia Română de Tir. Raicea a participat la cinci ediţii ale Jocurilor Olimpice.

Iulian Raicea a divorţat înainte de Olimpiada de la Beijing. El are două fete în România

Preluare dupa http://www.prosport.ro

Lasati un raspuns