Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

DELEGAȚIE PARLAMENTARĂ LA ELIM – CHICAGO

Cine mă cunoaște sau a citit acest blog cu regularitate știe că sunt cel puțin apolitic, iar pe alocuri antipolitic. Însă nu sunt sălbatic. Biserica este un loc unde oamenii sunt bineveniți, chiar și (mai ales) demnitarii aflați în poziții guvernamentale. Delegația a fost condusă de domnul deputat Victor Ponta și însoțită de pastorul Dorel Popa, fost primar al Municipiului Arad. Am apreciat neutralitatea politică, demnitatea și decența saluturilor aduse de domniile lor în cadrul serviciului divin. Predica fratelui Popa a fost de excepție și cred că a avut un impact deosebit asupra celor prezenți.

Sincer, nu am urmărit îndeaproape politica partidelor din România. Nu le cunosc platformele și nu am o idee clară cu privire la identitatea lor. Am primit în biserica noastră de-a lungul anilor mai multe delegații de toate nuanțele politice, parlamentare și de guvernământ atât național cât și local. Scenariul a fost de fiecare dată același: salutul scurt al unui reprezentant și cuvinte de binecuvântare din partea noastră. Nu am avut niciodată surprize, semn că demnitarii români respectă locașurile de cult. Prezența acestei delegații în Biserica Elim nu a fost mediatizată agresiv și motivația politică nu putea fi decât neglijabilă. Chiar dacă nu facem politică știm să respectăm oamenii și să ne bucurăm atunci când participă cu noi în părtășia bisericii. Atât domnul Ponta cât și ceilalți membri ai delegației ne-au făcut o impresie plăcută.

Ca un ultim amănunt, observ că în ultima vreme se ridică în sistemul de guvernământ din România oameni suficient de tineri încât să nu fi fost aserviți și contaminați de vechiul regim comunist. Cât de departe vor reuși să stea aceștia de corupția galopantă a jocurilor politice înseamnă cât de mari sunt pașii spre bine pe care România îi va face în viitor. Dacă acești oameni își vor stabili ca sursă de inspirație și forță motivatoare credința în Dumnezeu, lepădarea de sine și dragostea de oameni și de țară, vor reuși ceva. Ceea ce putem noi, credincioșii evanghelici, să facem este mai mult decât un vot, aplauze sau campanie electorală. Noi putem să ne rugăm pentru toți, ca oricine va ajunge în aceste poziții înalte să aibă înțelepciune de sus! Atunci, politica nu prea mai contează…

Preluare dupa http://popaspentrusuflet.wordpress.com

Lasati un raspuns