Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Biserica ,,Cuvioasa Parascheva”

Cristian Bodnărescu: Cum simţi zbuciumatul istoric al Bisericii Preacuvioasei noastre Parascheva din satul Borisovca?
Nicodim Cărăuş: Dintr-o nefericită întâmplare, actele bisericeşti s-au pierdut. Actele se aflau în posesia unui om care le-a pierdut în timpul schimbării de domiciliu.
Din 1989 a început activitatea Bisericii. S-au făcut reparaţii, au început a bate clopotele şi a se săvârşi Dumnezeiasca liturghie spre bucuria creştinilor.
În anul 2001, cu milă şi cu ajutorul lui Dumnezeu ne-am bucurat şi am avut onoarea de a primi vizita înaltpreasfinţitului Agafanghel, care ne-a bucurat cu slujba de seară.

Timp de 8 ani de zile s-au săvârşit multe lucruri binefăcătoare nouă,  acestea constând atât în reparaţii, cât şi în amenajarea interioară: un nou iconostas, picturi, tencuială pe dinafară şi amenajarea curţii, ceea ce a bucurat mult creştinii.

Cristian Bodnărescu: Care este povestea vieţii pusă în slujba Divinităţii a omului Nicodim Cărăuş?

Nicodim Cărăuş: Eu, cel ce păstoresc această turmă din Borisovca, cu binecuvântarea Domnului şi cu a înaltpreasfinţiei sale Agafanghel,  mitropolitul Odesei şi a Ismailului, m-am născut în anul 1976, pe 13 octombrie, în oraşul Drochia, situat în Republica Moldova, din părinţi moldoveni sub voia Domnului.

Absolvind şcoala medie numărul 1 cu binecuvântarea protoiereului Valeriu Radu Tătaru, am terminat seminarul teologic de la Odesa.

În anul 1998 am fost hierotonisit în diacon, apoi în preot de către mitropolit şi binecuvântat de apostolii parohiei în care mă aflu astăzi.

Marea mea dorinţă este de a colabora strâns cu românii din România şi în acest sens vreau să formez o bibliotecă duhovnicească în limba română pentru a întări creştinii în străvechea noastră credinţă. Doresc să menţionez faptul că acest sat este format în totalitate din români, mulţi dintre ei necunoscând altă limbă decât cea românească.

Materialul a fost realizat de Cristian Bodnărescu împreună cu preotul Nicodim Cărăuş, parohul Bisericii ,,Cuvioasa Parascheva”, din satul Borisovca, raionul Tatarbunar, regiunea Odesa.

Oamenii care doresc să ofere cărţi pentru bibliotecă din Borisovca îmi pot scrie la adresa de email radiozidul@gmail.com

Preluare dupa http://ziarulzidul.ro

Lasati un raspuns