Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Din invataturile Parintelui Arsenie Boca: “Iisus, motivul revoluţiei ultime”

“Se întrevede că se vor lichida toate motivele de război între oameni: motive economice, naţionale, rasiale etc. Va mai rămâne unul: motivul lui Dumnezeu.
Iisus a azvârlit pe pământ focul acestei revoluţii: pârjolul dragostei de Dumnezeu, care aprinde împotrivă-I văpaia urii de Dumnezeu. Iisus a venit să arunce sabie între virtute şi păcat. Iată oamenii învrăjbindu-se de moarte pe motivul lui Dumnezeu. Nu va fi casă fără gâlceavă din cauza lui Iisus. Ultimul ideal, capabil de unificarea oamenilor, va dovedii oamenii incapabili de el. Cu cât oamenii îşi vor pogorî destinul lor din cer, pe pământ, cu atât mai mult se va cutremura pământul sub ei: fiindcă totuşi nu este pace decât de la Dumnezeu. Un destin răsturnat, antrenează în răsturnare, antrenează în revoluţie totul în jurul lui. Aşa se face că cei ai lui Dumnezeu, cunoscând spiritul vremii, cunoscând înclinarea ei spre Făcătorul său, au pacea lui Dumnezeu. Iar Judecătorul va da dreptate pârâşului conştiinţă fiindcă aceştia nu s-au împăcat cu ea, pe când mergeau alături, stadia vieţii acesteia.
Iisus destăinuie şi aceasta, că li s-a prevăzut o temniţă care să semene cu ei, cu existenţa lor negativă. Acolo nu există Dumnezeu, decât ca un coşmar, ca o lipsă, ca un chin absolut. Iată drepztatea care atârnă peste ucigaşii dreptăţii.”
Sursa: P.S. Daniil Stoenescu, Ieromonah Arsenie Boca, Părintele Arsenie – Omul îmbrăcat în haină de in şi îngerul cu cădelniţă de aur, Editura Charisma, Sinaia, 2009, ed. a II-a.
O selectie de text realizata de Irina Cosoveanu, Fundatia Crestina Parintele Arsenie Boca

Lasati un raspuns