Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Duminica Ortodoxiei în Parohia „Duminica Mironosiţelor” din Săsar

Duminică, 4 martie 2012, zi de mare sărbătoare pentru ortodoxie, în sânul căreia s-a prăznuit ceea ce Sfânta Tradiţie a fixat ca fiind Duminica Ortodoxiei. Cea dintâi duminică din Postul Sfintelor Paşti, aminteşte, începând din anul 843, de evenimentele ce au avut drept consecinţă restabilirea cultului sfintelor icoane. Duminica Ortodoxiei e, de fapt, un simbol al biruinţei împotriva ereticilor iconoclaşti, ce au provocat grave tulburări în Biserică, până când, la Constantinopol, în 11 martie 843, dreptmăritorii au impus dogma ortodoxă.

Pentru asemenea zi de mare praznic şi, totodată, de început de primăvară, deputatul Nicolae Bud a decis ca în obişnuita sa vizită duminicală, într-una din localităţile Colegiului Codru-Chioar, să se oprească la Săsar. Dincolo de prilejul de a se întâlni cu autorităţile locale ori cu viitorii candidaţi la alegerile locale, domnul deputat s-a bucurat, mai presus de orice, de participarea la Sfânta Liturghie, săvârşită de Pr. Nechita Ioan, parohul bisericii „Duminica Mironosiţelor”. Atmosfera de comuniune din timpul sfintei slujbe, îndemnurile la înţelegere şi comunicare ale părintelui au persistat şi după terminarea Sfintei Liturghii, credincioşii din Săsar primindu-şi deputatul cu multă căldură, fără a-l menaja însă şi a-i solicita sprijinul în ceea ce priveşte rezolvarea unor probleme ale traiului lor cotidian.
Deputatul Nicolae Bud a făcut, la întâlnirea de după Sfânta Liturghie, elogiul feminităţii, felicitând şi urând bucurii şi împliniri fiecăreia dintre doamnele şi domnişoarele prezente la eveniment.
De altfel, pentru că ne aflăm în această perioadă în care frumuseţea feminină este valorizată mai mult ca oricând, domnul Bud urează tuturor femeilor o primăvară frumoasă, sănătate, împliniri şi bucurii nesfârşite.

Lasati un raspuns