Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Vaticanul, suspectat de spalare de bani

Statele Unite au adaugat pentru “prima oara” Vaticanul la o lista a statelor susceptibile de a fi afectate de fenomenul spalarii de bani.
Vaticanul a fost adaugat unei liste de 68 de tari clasificate ca avand “situatie preocupanta”, printre care se numara Albania, Egipt, Portugalia sau Yemen. Aceasta categorie urmeaza ca importanta listei americane de 66 de tari in care spalarea de bani este o “preocupare primara”, in care sunt incluse tari precum Afganistan, SUA, Brazilia, China, Rusia, Irak sau Franta.
Un oficial american a declarat sub protectia anonimatului ca Vaticanul a introdus pentru prima data un dispozitiv pentru combaterea spalarii de bani dar ca eficacitatea acestuia ramane sa fie evaluata, scrie MEDIAFAX.

Vaticanul este “potential vulnerabil” la fenomenul de spalare de bani, din cauza fondurilor mari care circula intre Sfantul Scaun si restul lumii, a adaugat el.
Papa Benedict al XVI-lea a creat pe 30 decembrie 2010 Autoritatea de Informare Financiara (AIF), care ar trebui sa permita Vaticanului sa intre in conformitate cu standardele internationale pentru combaterea spalarii banilor si finantarii terorismului.

Preluare dupa http://www.9am.ro

Lasati un raspuns